Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ψεύτης και ο Κλέφτης την δεύτερη μέρα.. ή πώς τα μεγάλα θαύματα κρατούν λίγες ώρες μόνο.



Θαύμα ήταν και πάει. Αυτό της "αειφόρου" συνεύρεσης των δύο από τους τραπεζίτες μας. Το χρηματιστήριο κάλπασε, οι αγορές απογειώθηκαν, η ανάκαμψη μπούκαρε σαν ταύρος στην αρένα της οικονομίας, οι χρηματιστές αναρρίγησαν, η κυβέρνηση το πανηγύρισε δεόντως, τα κόμματα-κολαούζοι από κοντά (ειδικά ο κυρ-Κουβέλης που έγραψε και τον πανηγυρικό της ημέρας), και βέβαια οι παπαγάλοι στο ΠΟΣΤΟ τους - πάντα στο καθήκον πιστοί.

Αυτά στις 29-8. Την επομένη ο ορρός της "ανάπτυξης" στέρεψε, οι παπαγάλοι σιώπησαν, οι χρηματιστές κρυφογέλαγαν, οι τραπεζίτες έπιναν εις υγεία των κορόϊδων και οι τελευταίοι έτριβαν τα μάτια τους. Χθές ο  δείκτης άγγιξε τις 860 μονάδες και ο πινόκιο είχε την τιμητική του. Άϊντε θύματα, άϊντε ψώνια, άϊντε σύμβολα (της ηλιθιότητας) αιώνια.

Αλλά γιατί πανηγύριζαν οι πάντες, της παρέας εννοώ, αλλά και πολλοί από τον ...λαουτζίκο ; Γιατί οι ανεκδιήγητες κομματικές συνιστώσες του κόμματος των τοκογλύφων πούλησαν στο λαό ελπίδα και ανάπτυξη και μαζί μερικά κουρελόχαρτα των υπό συγχώνευση τραπεζών; Και η μέν ελπίδα έσβησε με το πρώτο φώς της αυγής, τα δε κουρελόχαρτα μένουν σαν κειμήλια εγκεφαλικής ατροφίας και ίσως πολιτικής απάτης.

Τι είχε να κερδίσει ο λαός από αυτή την συνεύρεση ; Ας το εξηγήσουν οι κοινωνιολόγοι και οι ψυχίατροι. Εγώ θάλεγα ό,τι κερδίζει ο κάθε χουλιγκάνος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Αντίθετα, ο Κουβέλης και η Δημοκρατική του "Αριστερά", οι διάφοροι "αντί" αρθρογράφοι (κ. Τέλογλου στο protagon.gr), που έσπευσαν να "χαιρετίσουν" την συγχώνευση, καταληφθέντες από ..προσωρινή αμνησία για την αμαρτωλή ιστορία των χρηματιστηρίων, δεν θα πρέπει να αισθάνονται και πολύ εναρμονισμένοι με το ακροατήριό τους. Μεγάλη ζημιά θα μου πείτε..

Αλλά πολύ καλύτερα τα περιγράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος στο σχετικό άρθρο του στις 1-9-2011. Αξίζει να διαβαστεί (http://soukarat.blogspot.com/2011/09/eurobank-lpha.html)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

επισκέψεις

IP Widget For Website