Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

151 νάναι οι ώρες σου...



  
Πού πάς κύριε. Είπαμε να κάνεις ντου, αλλά όχι και σε εμάς. Σε εμάς που χρωστάς της Μιχαλούς. Σε γεννήσαμε, σε καλοθρέψαμε, σε κάναμε αστέρι και μετά υπουργό. Και αν δεν ήσουν και τόσο λαίμαργος και βιαστικός θα σε κάναμε και πρωθυπουργό..

Είπαμε ντου, όχι σε μάς Μπένυ. Ντροπή σου και έννοια σου..

και για την υπογραφή:

Ι∆ΡΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗ & ΕΛΙΖΑΣ ΓΟΥΛΑΝ∆ΡΗ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΟΥΛΑΝ∆ΡΗ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ 
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  


Έτσι φαγώθηκαν οι της Ανεξάρτητης Στατιστικής Υπηρεσίας, που απέγραψαν τους αργόμισθους των ευαγών αυτών ιδρυμάτων. Θυσία στον Μπένυ και τα ρέστα του. Έτσι θυσιάζονται τα φρόνιμα και υπάκουα παιδιά. Που αν δεν ήσαν υπάκουα, δεν θα απολάμβαναν και τη δόξα της θυσίας.

Θυσία για να περισωθεί το δεδοξασμένον όνομα των εθνικών ευεργετών. Που μας ευεργετούν με τους φόρους μας, με τις επιχορηγίες μας, με τη χάρη που μας κάνουν να μας δέχονται στα σαλόνια τους με τα εκθέματά τους με ένα ταπεινό εισιτήριο. Τρείς και δέκα τρείς φορές μας τα παίρνουν, τρείς και δέκα τρείς φορές εμείς κολαούζοι τους. Μά όχι όλοι μας. Υπάρχουμε και μερικοί που ξέρουμε το κόλπο τους. 

Καθένας τους που αποχαιρετά τα εγκόσμια, δεν λέει να μας αφήσει ήσυχους. Και από τον μαρμαρινόγλυπτο τάφο του εννοεί να απλώνει το χέρι στην τσέπη μας. Φτιάχνοντας ιδρύματα, διορίζοντας την αυλή του, που την πληρώνουμε όλοι εμείς εις δόξαν των εθνικών μας ευεργετών.

Ήτανε τα ιδρύματα, γένηκαν και οι Μ.Κ.Ο και οι Ανεξάρτητες Αρχές. Που κανείς δεν τολμά να τις ελέγξει, σε κανέναν δεν δίνουν λογαριασμό, αλλά σε όλους εμάς στέλνουν το ραβασάκι. Σαν τους μπέηδες της Οθωμανίας, σαν τους μπουκαδόρους της κατοχής.

Ο Μπένυ όταν κατάλαβε το λάθος του ήταν αργά. Όχι όμως πολύ αργά: το μετακύλισε στους υπάκουους, το ξεπλήρωσε με τον διπλασιασμό της έκτακτης εισφοράς ακινήτων. Στο επόμενο λάθος που θα του στείλλουν το φιρμάνι οι διάδοχοι του (κυβερνητικού) Μεγάρου, οι Γουλανδρήδες, οι Λάτσηδες και οι λοιποί, υπάκουοι νάχετε το νού σας. Και όλοι εμείς..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

επισκέψεις

IP Widget For Website