Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Όταν οι μάσκες κάνουν κωλοτούμπες (2)


Όποιος την ιστορία αφουγκράζεται 
διόλου δεν παραξενεύεται 
από αυτά που συμβαίνουν 
και από αυτά που έρχονται.Έτσι ήταν να γίνει και έτσι έγινε ! Όπως τα γράψαμε πριν 17 ημέρες. http://e-apenanti.blogspot.com/2011/11/blog-post_07.html

Ο Αντωνάκης απλά ήθελε να κάνει όσο πιο θεαματική γινόταν την κωλοτούμπα του. Να παζαρέψει σκληρά με τα αφεντικά του το πολιτικό και κομματικό μέλλον του. Θυμάστε τον Ούγκο Σάντσες τον ποδοσφαιριστή της Ρεάλ πριν δύο δεκαετίες ; Ο Αντωνάκης τον ξεπέρασε.

Και όπως λέγαμε στο προηγούμενο άρθρο, το δύσκολο δεν είναι να προβλέψεις τον κ. Σαμαρά με τόσα εμφανή -και στις κότες -ελλατώματα που τον κάνουν διαχειρίσιμο στον κάθε λεχρίτη. Ούτε να προβλέψεις τις αντιδράσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των οπαδών του που ακολουθούν σαν ανεγκέφαλες θεούσες τις εντολές του. Κάτι που ποτέ και σε κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν έχει συμβεί ποτέ. Το δύσκολο είναι να προβλέψεις τι θα κάνει τώρα η Ντόρα και ο Καρατζαφύρερ, τα πρώην κουνιαδάκια του.

Και οι δύο έρχονται σε δύσκολη θέση μιας και οι κωλοτούμπες του Αντωνάκη τους στέρησαν κάθε λόγο πολιτικής ύπαρξης αλλά και προβολής από τα ΜΜΕ. Ήδη ο Πρετεντέρης, ο Καψής, ο ΣΚΑΙ, ο Ψυχάρης, και όλα τα κοράκια της αποχαύνωσης συγχαίρουν και επιχαίρουν για το νέο τους απόχτημα, τον Αντωνάκη τον Κωλοτούμπα.

Και μόνον αυτό θα ήταν αρκετό για να πείσει τον καθένα για το πολιτικό ποιόν του κ. Σαμαρά. Που τόσο επιμελώς και δολίως έκτιζε. Και αν ο Γιωργάκης έπαιζε με τα λεφτά (Λεφτά υπάρχουν) αυτός έπαιξε με την πατρίδα και τον πατριωτισμό μας. Τρις πιο άθλιος, τρις πιο ξεπουλημένος, τρις πιο προδότης, τρις πιο επικίνδυνος..

Ο κ. Σαμαράς έγινε πατριώτης αφ΄ότου ο ευεργέτης του και προστάτης του Μητσοτάκης παρέδοσε το χρίσμα της διαδοχής στην αρχηγεία της ΝΔ στην κόρη του. Έκτοτε με σημαία το Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια και λάβαρο τον αντικομμουνισμό περιφέρεται ως το ανάχωμα της σκληρής δεξιάς προς τον Καρατζαφέρη. Στον πολιτικό του λόγο αλλά και στο βλέμμα του φαίνεται το μίσος του για τις λαϊκές κινητοποιήσεις, το μίσος του για τον συνδικαλισμό, κάτι που δεν χάνει αυκαιρία να το διατυπώνει.

Τώρα οι μάσκες έπεσαν. Κρίμα για τους δυστυχείς θαυμαστές του στον εκτός της αριστεράς αντιμνημονιακό χώρο που στοιχημάτιζαν στον πατριωτισμό του. Που έπιναν νερό στο όνομά του. Στο χωριό μου λένε μία παροιμία: Όποιος δεν τον ξέρει, ακριβά τον αγοράζει. Μόνο οι Μερκοζί που ήξεραν τον αγόρασαν τζάμπα. Με αντίδωρο λίγες μήνες πρωθυπουργία. Για να ανοίξει την πόρτα στην Ντόρα και να της παραδώσει το μαγαζί της ΝΔ.

αν ερπετό γεννηθείς,
σαν ερπετό θα ζήσεις
και σ' άλλα, πιο μεγάλα ερπετά
τροφή θα καταλήξεις.

2 σχόλια:

sofia είπε...

Καλησπέρα και χαίρομαι για τη συνάντηση. Διαβάζοντας το προφίλ σου βρήκα και πολλά κοινά ενδιαφέροντα.
Υ.Γ. Είδα ότι με έβαλες στη λίστα των ιστολογίων αλλά δεν ξέρω πώς βγήκε το Σοφία Θεσπρωτία. Ofisofi Γιάννενα. Θεσπρωτία ο τόπος εργασίας

eApenanti είπε...

Σε ευχαριστώ για το όμορφο καλωσόρισμα. Από καιρό διαβάζω τα κείμενά σου, ο Ατζακάς φταίει που μου έδωσε την αφορμή να "συναντηθούμε".

ΥΓ. Το Θεσπρωτία το προσέθεσα εγώ γιατί έτσι εντοπίζεται αμέσως το ιστολογιό σου στη λίστα. Αν είναι πρόβλημα, το αφαιρώ. Φυσικά έχω διαβάσει για την Θεσπρωτία στα κείμενά σου.
Καλή νύχτα νάχεις.
Θ.Α.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

επισκέψεις

IP Widget For Website