Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ζητείται σεναριογράφος



Τις τελευταίες μέρες με πολιορκούν οι γύφτισες να μου πούν τη μοίρα μου. Δύσπιστος στις προφητείες τους και συνάμα τσιγγούνης ένεκεν μνημονίου διστάζω. Άλλωστε οι προφητείες τους ακολουθούν έναν κανόνα: Όσο με πιο λίγα τις ασημώνεις τόσο πιο μαύρες είναι. Σαν τον Μπένυ δηλαδή: Όσο πιο λίγα του δίνουμε, τόσο με πιο πολλούς κεραυνούς μας απειλεί. Έτσι αποφάσισα να στηριχθώ στις δικές σας δυνάμεις και να σας ζητήσω δaνεικά. Δανεικές προβλέψεις εννοώ, γραπτές κατά προτίμηση.

Να μου πείτε δηλαδή πότε -και όχι αν-επιστρέφουμε στη δραχμή, αν θα ξαναγίνουν εκλογές, αν θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα το 3ο εξάμηνο του 2033, πόσο θα κοστίζει ένα τέταρτο ζάχαρι το 2012, πόσους κατοίκους θα έχει η πλατεία Κλαυθμώνος αύριο βράδυ, πόσους το βράδυ της πρωτοχρονιάς, πόσα χιλιόμετρα σχοινιού θα εισαχθούν το πρώτο δίμηνο του 2012.. Δεν σας βάζω δύσκολα έ ; Είδατε δεν ρωτάω πόσο θα πάρει το ΠΑΣΟΚ και τ' άλλα κόμματα στις δημοσκοπήσεις του Mega γιατί μπορώ αυτό να το προβλέψω: κόμματα δεν θα υπάρχουν.

Από την άλλη με όσο μυαλό μου έμεινε σκέφτομαι μήπως είμαι τύπος απαίσιος ως προς τη δόξα; Σκέφτομαι, γιατί ο Αντωνάκης επιμένει ότι θα γίνει πρωθυπουργός ; Η βεβαιότητα του ότι θα γίνουν εκλογές στις 19 Φλεβάρη με κλονίζει. Βέβαια από την άλλη θυμάμαι το πόσες από τις βεβαιότητες του Αντώνη τις πήρε το ποτάμι. Από τότε που έκλεισε τον κύκλο της μεταπολίτευσης, το 1992, σαν τον Φουκουγιάμα που τελείωσε την ιστορία, ο κύκλος ξανάνοιξε πέντε-έξι φορές και άλλες τόσες ο Αντώνης σφάλισε την κλειδαριά.

Με ανησυχεί και η υγεία του Μπένυ μας. Δήλωσε εξουθενωμένος, αλλά μάλλον κάτι άλλο μας κρύβει. Δεν φαντάζομαι να εννοεί ότι θα μας φύγει πριν βουλιάξει τη βάρκα. Είναι και αυτοί οι μετανάστες που μας εγκαταλείπουν κατά εκατοντάδες την ημέρα. Και αυτό με ανησυχεί γιατί οι μετανάστες είναι σαν τα πουλιά, τις γάτες, τα φίδια, γενικώς έχουν μέσα τους το ζοώδες ένστικτο αναλλοίωτο και μπορούν και προβλέπουν καλύτερα από εμάς τους εκπολιτισμένους με τα νάματα των Ρουβά, Μενεγάκη, Πρετεντέρη, Καψή, Κώνστα κ.α. πνευματικών μας ταγών. Από την άλλη άκουσα την Σκορδέλη τη χρυσαυγίτισα πού δήλωνε στις κάμερες ότι οι μετανάστες φεύγουν για να γιορτάσουν το ραμαζάνι στα νησιά Φίτζι. Τί να πρωτοπιστέψω ;

Μετά, παρατήρησα ότι τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια δεν άναψαν φέτος στα μπαλκόνια. Σημάδι ότι έπεσε φτώχεια, κατάθλιψη, τσιγγουνιά ή όπως θέλετε πέστε το. Ακούω όμως  τον Μπάμπη Παπαδημητρίου να αναλύει το θέμα και να λέει πως φταίνε οι λιακάδες που σάρωσαν τη λαμπιονίστικη διάθεση αλλά και το ξεχείλισμα των βόθρων  στη πόλη Τσινκουασένγκ της Κίνας όπου παράγονται αυτά τα μπιχλιμπίδια και έτσι οι Αθηναίοι ξέμειναν από λαμπιόνια και άλλα συναφή.

Ό,τι βλέπουν τα μάτια μου το διαψεύδουν τα αυτιά μου. Και αν ποτέ συμφωνήσουν αυτά τα δύο, έρχεται το λιγοστό μυαλό μου και ανατρέπει τα συμπεράσματα. Επομένως μόνη μου ελπίδα είστε εσείς. Βάλτε τα δυνατά σας και κάντε με πιο σοφό. Να μάθω τελικά: Να μείνω ή να φύγω από Ελλάδα; Να στοκάρω αλεύρι και φασόλια ή να βάλω πετρέλαιο ; Να αγοράσω την Πανάθα ή να επενδύσω σε δομημένα; Να αγκαζάρω παγκάκι στην Κλαυθμώνος ή να κλείσω σουίτα στον Κορυδαλλό;
Όχι, δεν θα δεχθώ προτάσεις από όσους δεν έχετε ακόμη λίπος...καθότι ασήμωμα γιοκ.

Thank you in Advance, που λέει κι' ο Giorgos.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να αγκαζάρεις παγκάκι, εννοείται να επενδύσεις σε δομημένα αλλά βάλε και κανένα σακούλι Basmati στην καβάντζα (πρόσεξες τη σημειολογία, ε; Basmati, όχι τίποτε καρολίνες και νυχάκια....). και τέλος αγόρασε και την Πανάθα άμα γουστάρεις ρε παιδί μου, κάνε ένα δωράκι στον εαυτό σου. Χριστούγεννα είναι....
:-))

sofia είπε...

Ε δεν θα μας πάρει και από κάτω. Θα επιβιώσουμε βοηθώντας ο ένας τον άλλο. Είμαστε πιο δυνατοί αλλά πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε κιόλας.
" Κουφάλες νεκροθάφτες δεν θα μας θάψετε ποτέ" αυτό το σύνθηματάκι λέω εγώ κάθε μέρα στον εαυτό μου.

eApenanti είπε...

Ναι Σοφία, σου δανείζω το παγκάκι, μου δανείζεις την κουβέρτα ;
Ανταλλακτικότητα σαν να λέμε..

Τί να πώ ! Γράφω και καμμιά .. να περνάει η ώρα. Σήμερα άλλωστε έχω άδεια από την κυρία ..Κατάθλιψη.

Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα ...γλυκίσματα.
Καλό σου βράδυ

eApenanti είπε...

dame 31,
Λοιπόν αποφάσισα:
-Παγκάκι για να μην πληρώνω το χαράτσι στη ΔΕΗ. Ενώ στις σουίτες του Κορυδαλλού, ποιός ξέρει.. Μπορεί να μας βάλει χαράτσι και κεί ο Μπένυ.
-Μπασμάτι, δεν το συζητώ. Ούτε Βιρτζίνια, ούτε Τσεμπέλια.
-Πανάθα για να γίνω πρίγκηπας στη θέση του πρίγκηπα.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, ελπίζω να μου βγούν.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Kαι να στοκάρεις.... λαμπιόνια.
Ακου που σου λέω, σίγουρη τοποθέτηση, καθότι έρχονται μαύρες μέρες και... φως γιόκ!

eApenanti είπε...

στον πρώτο ανεφοδιασμό της αγοράς θα τρέξω.
σε ευχαριστώ για την πολύτιμη συμβουλή σου.

Μαζεστίξ είπε...

Να μείνεις στην Ελλάδα.
Να στοκάρεις αλεύρι και να επεξεργαστείς τηγανόλαδο που κάνει και για βιοκαύσιμο κι άσε το πετρέλαιο να κουρεύεται.
Να αγοράσεις την Πανάθα, βάζοντας ως μάνατζερ τον Τσάκα για να σου τελειώσει τη μπίζνα.
Και να φυσικά να αγκαζάρεις καλού-κακού παγκάκι και στον Κορυδαλλό, καθότι όλοι γνωρίζουν ότι εκεί έει τσ΄μπα φαί και ύπνο και κλέβουν πορτοφόλια για να τους πάνε μέσα και σε λίγο δε θα χωράνε άλλοι και θα καταντήσουμε να εχουμε και άστεγους φυλακισμένους.

Και αφού τακάνεις όλα αυτά, να βγεις στον Παπαδάκη το πρωί και να πεις οτι όλα τα έκανες για να αποκτήσεις μια περιουσία σαν τους μετανάστες που πάνε να περασουν τα Χριστούγεννα στα νησιά Φίτζι και έχουν κλέψει (ως συνήθως) τα λαμπιόνια απ τα μπαλκόνια μας.

Μετά θα χεις συναυλία διαμαρτυρίας για πάρτη σου έξω απ' τον Κορυδαλλό υπό την αιγίδα της Χρυσής Αυγής, με Γιώργο Κοινούση τραγουδιάρη.

ΧΡΥΣΑΝΘΗ είπε...

Εάν επιτρέπαμε στις τσιγγάνες να προβλέψουν το μέλλον και πολύ περισσότερο, πιστεύαμε στην εκπλήρωση της προφητείας τους, τότε θα τις αμείβαμε κάτι παραπάνω για να πουν ένα καλό λόγο για να βγει το μέλλον. Αλλά πού χρήματα για ξόδεμα... Οπότε ούτε τα ίδια μας τα αυτιά πρέπει να πιστεύουμε γιατί και αυτά είναι πιστωμένα.
Καλό σου βράδυ!

eApenanti είπε...

Μαζεστίξ ,
Νομίζω ότι έχεις το καλύτερο πακέτο. Σε ένα μειονεκτεί: δεν έχω τηλεόραση.

Ευχαριστώ για τα δύο πρώτα, το τέταρτο θα το σκεφτώ.

eApenanti είπε...

Χρυσάνθη,
Έχεις δίκηο. Εν ολίγοις είμαι κάτοχος του 49% του σώματός μου και έχω επομένως χάσει το μάνατζμεντ. Το υπόλοιπο είναι υποθηκευμένο.

Ευχαριστώ που με σκέφτηκες,
Καλό ξημέρωμα νάχεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

επισκέψεις

IP Widget For Website