Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ο γύφτος και η αρκούδα


Νηστική ή χορτασμένη τα τελευταία χρόνια τόριξε στο σπορ της υπνοθεραπείας. Συμφέρει και στο αφεντικό της. Πού και πού καμμιά παράσταση, 2-3 ώρες δουλειά το μήνα, άντε να τελειώνουμε του λέει η αρκούδα και ξανά ύπνος. Νηστική ή χορτασμένη.

Εσχάτως της αρκούδας της τύχαν κάτι extra: Όχι ότι και παληότερα δεν τάχε. Απλώς τώρα της πέσαν μονοκοπανιά. Και επειδή το "άλλο" άλλη γλύκα έχει, φωτιά στον κώλο της και τρέχει. Πότε σε αντι/ρατσιστικά/φασιστικά φεστιβάλ και πότε ξημεροβραδιάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Μήτε σαν κατήγορος, μήτε σαν μάρτυρας, μήτε σαν συνήγορος. Συμπαραστάτης.

Και την καμαρώνουν οι πάντες της δικαστικής επιμελητείας και να τα κεράσματα, να τα χαριεντίσματα. Τσιμπάει η αρκούδα, χασκογελάνε οι άλλοι, αλλά αυτή καμαρωτή δεν ακούει τίποτα. Το πολύ-πολύ να απαντήσει μ' ένα "μπάτσοι-γουρούνια" κι' αυτό ήταν. Και μόλις τελειώσει η βάρδια πίσω στη συνέλευση να καταχωρηθεί μία ακόμη νίκη και να θριαμβεύσει η ιδεολογική καθαρότητα. Και να σχεδιασθεί το επόμενο anti-RF event. Και που ξέρει κανείς, μπορεί ο γύφτος νάχει γι' αυτήν καλύτερες προσδοκίες και να της προετοιμάζει πιο συναρπαστικούς ρόλους.


Σας φαίνομαι ότι τάχω πάρει Κυριακάτικα ; Απλά διατελώ σε σύγχιση. Ήλιος σήμερα, ευκαιρία για βόλτες και σουλάτσια σε δεκάδες anti-events, αλλά να, πέρασε η μισή μέρα κι' ακόμη ν' αποφασίσω σε ποιό θα πάω. Και φυσικά δεν θα πάω στα Προπύλαια όπου αυτοί οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ ζητάν αλληλεγγύη στον αγώνα τους, θέλουν να μας  μιλήσουν για το εργοστάσιο που θέλουν να αυτοδιαχειρισθούν, για την πείνα που τους δέρνει πάνω από έναν χρόνο, για τον μεσαίωνα των 9,2 δίς που έρχεται να κάτσει στο σβέρκο μας -πάνω από άλλους τρείς (μνημόνια, μακροπρόθεσμα, κ.λπ.). Είπαμε ο γύφτος βάζει την ατζέντα.

Και φυσικά σιγά μη με γνοιάξουν τα 9,2 δίς που κληρώθηκαν στα κεφάλια  των άλλων, μποναμάς φρέσκος, χθεσινοβραδινός από τις αγαπημένες μου τρόϊκες. Σιγά μη με γνοιάξει τί θα γίνει στην απεργία στις 18- με σοσιαλισμό πούλεγαν κάποτε οι παασόκοι. Εκείνο που θέλω είναι νάχω δουλειά, τα extra. Να τσιμπάνε οι μπάτσοι από τη μαρίδα και φτού από την αρχή: Συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ, μετά στα δικαστήρια, μετά συναυλία για ενίσχυση, μετά αθώωση. Έτσι περνάει ο μισός χρόνος, σε δουλειά να βρισκόμαστε. Και το χαιρόμαστε όλοι, μα πιο πολύ ο γύφτος μου. Που βάζει την ατζέντα.

Ούφ Κυριακάτικα! μια μερίδα αντιρατσιστικό παρακαλώ. 

υστερόγραφα
-Εννοήσατε ποιός είναι ο γύφτος, ε ; μην παρεξηγηθούμε για  ρατσισμό κι' από πάνω...

-Για τον μποναμά των 9,2 τα μάθατε φαντάζομαι. Ήταν αναγκαίος για να συμπληρωθούν τα 31 δις για το 2013, ποσό που ισοδυναμεί με την υποτιθέμενη δόση των 31 δις (που θα χαρισθεί στις τράπεζες και στα κοράκια τους). Απλόχερα διπλασιάσθηκε και από  9 δις που ήταν για τη διετία 2013-2014 τώρα πάει για 19 δις σύνολο και νωρίς είναι ακόμη.  

Καλημέρα σας

μουσική:

Σπυριδούλα - Νάυλον ντέφια και ψόφια κέφια
(για να ακούσετε πατάτε "pause" στο κασετοφωνάκι δίπλα και "play" εδώ)

6 σχόλια:

marie είπε...

Παρ' όλα αυτα, όμορφη, γλυκιά Κυριακή να ευχηθώ. :)

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=IcoXXuTROy0

(αν κι υπήρχαν 2-3 "events" στα οποία θα ήθελα χθες και σήμερις να είμαι τα πρακτικά με στρίμωξαν. Βλέπεις, αν τώρα δεν ξεπατώσεις, δεν σκάψεις και δεν σπείρεις, σαν θα μπει η άνοιξη το περιβόλι θα είναι χέρσος τόπος δίχως γέννημα - συμβολικά και κυριολεκτικά)

eApenanti είπε...

marie,
Ευχαριστώ πολύ.
Μια Καλή βδομάδα η δική μου ευχή.

eApenanti είπε...

Νομίζω ότι μετείχες στο καλύτερο event.
Της γής το θώπευμα είναι το υπέρτατο.

υγ. Ευχαριστώ για το τραγούδι, δυστυχώς δεν μπορώ να το αλλάξω στην ανάρτηση.
Σκέφθηκα όμως ότι θα αλλάξω τον επιμελητή της μουσικής εδώ μέσα.

Στις εξετάσεις τα πήγατε άριστα. Τί λέτε ;

Καλημέρα ζεστή με χαμόγελο.

ΧΡΥΣΑΝΘΗ είπε...

Εντάξει, όλη η σύγχυση σε ένα εξαιρετικά καυστικό κείμενο! Εύγε! Καλησπέρες!

eApenanti είπε...

Χρυσάνθη,
Ευχαριστώ.

Νάχεις μια όμορφη μέρα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

επισκέψεις

IP Widget For Website