Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ιερισσός: Τσεκούρι και φωτιά




τα γεγονότα Ιερισσός: Έσπασαν πόρτες και απήγαγαν κατοίκους τα ξημερώματα


Ενταση επικρατεί ξανά στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, μετά τις νέες προσαγωγές πολιτών στις οποίες προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές, με κουκουλοφόρους οι οποίοι στις 4 τα ξημερώματα έσπαγαν πόρτες και εισέβαλαν 
στα σπίτια αφήνοντας να εξελιχθούν σκηνές βίαιες ακόμη και μπροστά σε ανήλικα παιδιά.

Όπως αναφέρεται στο antigoldgreece, «στις 3 το πρωί, οι αστυνομικοί έσπασαν τις πόρτες σπιτιών στην Ιερισσό, απήγαγαν 2 ανθρώπους κι εξαφανίστηκαν. Στην Ιερισσό χτυπάνε οι καμπάνες. Όλο το χωριό έχει μαζευτεί στην πλατεία κι έρχεται συνεχώς κόσμος από τα γύρω χωριά. Στην είσοδο του χωριού έχουν έρθει κλούβες ΜΑΤ».

Οι απαχθέντες, σύμφωνα με το antigoldgreece, μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και στις 10 το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πολυγύρου. «Οι δυο κάτοικοι Ιερισσού συνελήφθησαν με γκαγκστερικό τρόπο από την αστυνομία, η οποία διέρρηξε και έσπασε τις πόρτες των σπιτιών τους μέσα στη μαύρη νύχτα και τους άρπαξαν μπροστά στα παιδιά τους που έκλαιγαν. Σύμφωνα με μέλη των οικογενειών, ούτε καν χτύπησαν την πόρτα, αλλά την διέρρηξαν σαν κοινοί κλέφτες» αναφέρεται στο δημοσίευμα.


Στην Ιεροσσό σήμερα, όπως χθές στην Κερατέα, αύριο ποιός ξέρει που, νόμος είναι το δίκηο του καταχτητή. Εν προκειμένω του Μπόμπολα, του Μπόμπολα, του Μπόμπολα. Και των συνεταίρων του φυσικά. Αυτών τους οποίους η κάθε ελληνική κυβέρνηση υποδέχεται σαν επενδυτές. 

Και ο νόμος αυτός έχει όπλο του τη βία. Το τσεκούρι και την κουκούλα. Κι' έναν κάθε φορά εισαγγελέα που προϊσταται και καθηδηγεί τις ορδές των οργάνων της τάξης. Εισαγγελείς τέτοιοι υπάρχουν πολλοί. Χρηματίσαντες παληότερα ως στρατοδίκες μιας άλλης χούντας και ακόμη παληότερα σαν βασιλικοί επίτροποι που στήναν τις αγχόνες και προϊσταντο των εκτελεστικών αποσπασμάτων της εμφυλιοπολεμικής δεξιάς.

Εισαγγελείς τέκνα πνευματικά του διαβόητου Στασινόπουλου που έβαλε τη σφραγίδα του σε  μια εποχή εκδίκησης προς τον ηττημένο. Εισαγγελείς πιόνια της εκάστοτε πολιτικής συμμορίας σαν αυτής του κ. Σαμαρά και των συνεταίρων του.

Τσεκούρι και φωτιά διέταξε ο κ. Σαμαράς δια του κ. Δένδια και δια χειρός τινός εισαγγελέα της Χαλκιδικής. Τέκνο και αυτός του περιβόητου Αβέρωφ, χρηματίσαντος στυλοβάτη του παρακράτους επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, χρηματισθέντος επάξια και ανάλογα με τις υπηρεσίες του. Μειράκιον ο κ. Σαμαράς ποζάρει πλάϊ στον γεφυροποιό στα πρώτα του πολιτικά σκιρτήματα. Με επάξια κατακτημένες δάφνες ως πρωτοπαλήκαρο των τραμπούκων φοιτητών της Νομικής. Νάταν άραγε και ο δακτυλογράφος της πολιτικής διαθήκης του γεφυροποιού, φέρουσα την ονομασία τσεκούρι και φωτιά* ;

Τσεκούρι και φωτιά. Όχι σε κάποιον "άνομο" που ανθίσταται στη απαλλοτρίωση της ζωής του. Όχι σε κάποιον θεωρούμενον ύποπτο για το "σαμποτάζ" στις Σκουριές. Αλλά σε ανήλικα παιδιά, σε γυναίκες και ηλικιωμένους. Που είχαν την ατυχή ιδέα νάναι παιδιά, σύζυγοι και πατεράδες του "άνομου".

Τρείς η ώρα που ξημερώνει. Τρείς ώρες πριν από τον γαλατά της χούντας. Δεν ξέρω πόσες πριν από τον κατοχικό ρουφιάνο. Τρείς η ώρα μεσάνυχτα κύριε εισαγγελέα, αν δεν με απατούν οι νομικές μου γνώσεις, ούτε το χουντικό νομόπλεγμα δεν επέτρεπε αυτή τη βαρβαρότητα. 

Τα τσεκούρια και οι βρισιές, τα προτεταμένα όπλα και ο γδούπος των μπουκαδόρων οργάνων της τάξης, οι σειρήνες των περιπολικών, όπλα βίας ψυχολογικής, άνομη βία είναι. Αστική δημοκρατία δεν έχουμε, αλλά δημοκρατία του Παπα-Nτοκ της Αϊτής, ξεθαμένη από τις φαντασιώσεις του κ. Σαμαρά.

Ερμηνεύοντας το πνεύμα και όχι το γράμμα αυτής της δημοκρατίας ο εντεταλμένος των χρυσοθήρων εισαγγελέας διέταξε να σπάσουν τις πόρτες των σπιτιών της Ιερισσού με τσεκούρια και να χυμήξουν σαν ύαινες οι κουκουλοφόροι αστυνομικοί πάνω σε κάθε ψυχή που της έλαχε να βρεθεί μπροστά τους. Βολίδες φωτιάς έσπερναν τα μάτια τους, αφηγήθηκαν οι κάτοικοι.

Γιατί αυτή ήταν η εντολή, αυτός και ο σκοπός. Να σπείρουν φόβο, να φυτέψουν τρόμο στις καρδιές και στις μνήμες παιδιών. Να δηλώσουν απερίφραστα προς τον καθένα μας πως όχι απλά θα μας αρπάξουν τις περιουσίες και θα τις δώσουν όπου γουστάρουν. Αλλά και ότι θα μας κάνουν να φτύσουμε της μάνας μας το γάλα. Γιατί το να συλλάβουν "νομότυπα" τους 'άνομους" μπορούσαν να το κάνουν οποιαδήποτε άλλη στιγμή και με τον συνήθη τρόπο που ξέρει πολύ καλά να κάνει κάθε χούντα. Τα σπίτια ήταν υπό συνεχή παρακολούθηση, οι ρουφιάνοι ανεπαρκείς δεν ήταν. Η αστική δικαιοσύνη έχει τα όπλα της.

Θυμήθηκα με αφορμή όλα αυτά μιαν άλλη αρπαγή ζωών και περιουσιών με παρόμοιες μεθοδεύσεις. Ήταν τρία χρόνια μετά την μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών. Κάποιοι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία έλαχε να εγκατασταθούν στον Νομό Σερρών (στην περιοχή της Πρώτης και του Ροδολίβου). Σύμφωνα με τη συνθήκη άφησαν τις εκεί περιουσίες τους σε τούρκους εκπατρισθέντες από την Ελλάδα με αντάλλαγμα περιουσίες που τους υπεσχέθη το ελληνικό κράτος στον νομό Σερρών. Περιουσίες που πριν ανήκαν σε τούρκους. Τότε καταστρώθηκε το σχέδιο διωγμού των προσφύγων από τη νέα τους γή  από τον μεγαλοπαράγοντα της περιοχής τον Καρα-Αμάν Αλή πρόγονο του εθνάρχη. 

Με μισθωμένους μπράβους τους βούλγαρους κομιτατζήδες (τους οποίους μόλις λίγα χρόνια πριν η εθνικοφροσύνη του Καραβαγγέλη Γερμανού εξόρκιζε) τρομοκρατούσε τους νέους και ανεπιθύμητους γείτονες των Καρα-Αμαν Αλήδων σε σημείο που τους ανάγκαζε να αλλάξουν εστία, αφήνοντας πίσω την ελάχιστη περιουσία τους που τους δώρισε το ελληνικό κράτος. Περιουσές που στη συνέχεια πέρασαν στα χέρια της συμμορίας των εθνάρχιδων**.

*****

Τσεκούρι και φωτιά, φόβος και τρόμος. Αυτά που υποσχόταν ο κ. Σαμαράς πολύ πριν γίνει πρωθυπουργεύον ανδρείκελο μιας συμμορίας τοκογλύφων, μαυραγοριτών, χρυσοθήρων, τραπεζιτών. 

(Αλλά ποιός έδοσε τότε σημασία; Ποιός είχε ακούσει ποτέ τα κατά καιρούς ακροδεξιά παραληρήματα του πνευματικού τέκνου του Αβέρωφ; Ακόμη και η αριστερά βρέθηκε να του κάνει πρόταση αρραβώνα στο αντιμνημονιακό μετερίζι). 

Στόχος οι ψυχές. Κάθε μέρα, κάθε ώρα να δηλώνεται με τον πιο βάρβαρο τρόπο.  
Από μπράβους εισαγγελείς της νύχτας και των ονείρων μας.

*ομότιτλο βιβλίο του Ε. Αβέρωφ
** Οι πηγές στη διάθεση του καθενός.

1 σχόλιο:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

"νόμος είναι το δίκηο του καταχτητή."


............

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

επισκέψεις

IP Widget For Website