Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

..και τώρα μπορείτε να πα να γαμηθείτε….(αναδημοσίευση)


Γενικά στη ζωή μου είμαι φειδωλή σε χαρακτηρισμούς και λεκτικές κορώνες. Εννοώ πως δεν χαρακτηρίζω εύκολα κάποιους “προδότες” και δεν ζητάω “κρεμάλες”. Κατεβαίνω σε πορείες και διαδηλώσεις από 14-15 χρόνων και σπάνια φωνάζω συνθήματα, πάντα προτιμούσα τη συζήτηση από τα συνθήματα. Επίσης με τρομάζουν οι λέξεις όπως “πατρίδα”, “έθνος”, “λαός” κλπ. και τις χρησιμοποιώ σπάνια στο λόγο μου είτε προφορικό είτε γραπτό. Τους τελευταίους όμως μήνες με βλέπω ν’ αλλάζω όπως βλέπω ν’ αλλάζει και πολύς κόσμος γύρω μου.Φωνάζω συνθήματα στις πορείες κι έχω αρχίσει να φαντασιώνομαι κρεμάλες και βασανιστήρια.


Σήμερα πήρε το μάτι μου στις ειδήσεις τον Σόιμπλε και με ανατρίχιασε με την κυνικότητα της δήλωσής του. Προσέξτε, ποτέ δεν πίστευα πως οι πολιτικοί νοιάζονται έστω και κατά το ελάχιστο για τον λαό, τον κόσμο σαν και μένα και σας, που ξυπνάει το πρωί και πάει στη δουλειά του, μετράει τα φραγκοδίφραγκα και κάνει σχέδια ν’ αλλάξει βήμα βήμα τη βρύση που στάζει και τις τέντες που χάλασαν και τα καινούρια παπούτσια για το παιδί γιατί μεγάλωσε το πόδι του και δεν του κάνουν πλέον, σκέφτεται αν και πως θα πάει 10 μέρες διακοπές και πως θα ξεχειλώσει με τερτίπια το μισθό για να βγάλει το μήνα. Ξέρω πως οι πολιτικοί μας γράφουν στ’ αρχίδια τους και πως είμαστε αναλώσιμα νούμερα και πιόνια στη σκακιέρα.


Όμως σήμερα ο κύριος Σόιμπλε αποφάσισε πως δεν υπάρχει πλέον λόγος να κρύβεται και δήλωσε σαφέστατα πως τώρα πια μπορούμε να πάμε να γαμηθούμε. Είπε πως “η Ευρώπη πλέον είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τη χρεωκοπία της Ελλάδας και την έξοδό της από το ευρώ. Δεν το θέλουν βέβαια να βγούμε από το ευρώ και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μείνουμε αλλά τέλος πάντων….. στ’ αρχίδια τους” Επίσης είπε “να το ξανασκεφτούμε για τις εκλογές και να δούμε το παράδειγμα της Ιταλίας που έχει μια κυβέρνηση τεχνοκρατών και πάει μια χαρά”.


Κι εκεί τα πήρα στο κρανίο. Τι λέτε ρε καριόληδες; Δύο χρόνια μας ζαλίσατε τον έρωτα να κάνουμε θυσίες για να μη χρεωκοπήσουμε όταν και τα τσιμέντα καταλάβαιναν πως αυτό ήταν παραμύθι, δυο χρόνια τα σιχαμερά παπαγαλάκια σας μας έπρηζαν και μας πρήζουν πως η Ευρώπη μόνο το δικό μας νταλγκά έχει και προσπαθεί να μας σώσει από τον κακό εαυτό μας, πως εμείς φταίμε γιατί είμαστε τεμπέληδες από DNA και χαζοί γιατί δεν θέλουμε να καταλάβουμε ποιο είναι το καλό μας και τώρα έρχεται και δηλώνει με περισσή κυνικότητα πως πλέον είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τ’ απόνερα της χρεωκοπίας μας και μπορούμε να κόψουμε ελεύθερα το λαιμό μας;


Κι από πάνω μας συμβουλεύει να μην κάνουμε εκλογές γιατί κάπως τους χαλάει τη σούπα; Κι οι δικοί μας οι μούλοι τρέχουν να του γλύψουν τ’ αρχίδια και να μας πείσουν πως όλα αυτά γίνονται για το καλό μας; Μια κυβέρνηση που δεν υπάρχει και σε άλλες εποχές θα είχε ήδη καταρρεύσει με βρόντο; Τι λέτε ρε καριόληδες; Ε ναι λοιπόν, εγώ που πρόσεχα πάντοτε τα λόγια μου θέλω να σας βρίσω (ήδη βρίζω) σαν λιμενεργάτης, να φωνάξω πως είστε προδότες, πως πουλήσατε τη χώρα μου και μένα μαζί σκλάβους σε σκλαβοπάζαρα και να ονειρεύομαι κρεμάλες και γκιλοτίνες στο Σύνταγμα με τα λιπαρά κορμιά σας κρεμασμένα να τα τρώνε τα κοράκια. Αυτό που κάνετε είναι εθνική προδοσία και δεν έχετε καμμία εξουσιοδότηση από μας, πολύ αέρα πήρατε.


Και θέλω να φωνάξω εγώ πιο δυνατά από σας “ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ…

10 σχόλια:

sofia είπε...

Σωστή! Κι εγώ που νόμιζα ότι μόνο εγώ έχω "χαλάσει" τον τελευταίο καιρό και βρίζω σαν νταλικιέρης( τι μου φταίνε και οι νταλικιέρηδες ) Την ίδια φράση λέω κάθε μέρα και πολλές φορές τη μέρα. Πώ πώ δεν με αναγνωρίζω ώρες ώρες, αλλά να που υπάρχουν κι άλλοι με την ίδια αντίδραση.

Unknown είπε...

''και τώρα έρχεται και δηλώνει με περισσή κυνικότητα πως πλέον είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τ’ απόνερα της χρεωκοπίας μας και μπορούμε να κόψουμε ελεύθερα το λαιμό μας''
Γιατι αληθεια πρεπει να βριζουμε [εγω να δειτε και δεν βρισκομαι στην πρωτη νιοτη] τον ακατανομαστο αυτον τυπο.
Οταν εγω μια απλη [χωρις μεταπτυχιακους τιτλους....και καθηγητικες εδρες] οικονομολογος γνωριζα απο την αρχη [Νοεμβριο 2009] πως αν δεν λεγαμε αμεσως ''αυτα κι αν θελετε''ηταν σιγουρο πως θα παραχωρουσαμε χρονο....;;;Γιατι κανεις δεν εθεσε επιτακτικο το ερωτημα ποιον εξυπηρετησε ο ΓΠ που ως ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ εφερε στην ΕΥΡΩΠΗ το ΔΝΤ;;;
Φοβαμαι πως ειναι ολοι τους τοσο ''ελαχιστοι''και το κακο εχει συνεχεια.........σε εσωτερικο πεδιο πλεον.
Εκει πρεπει να επιδειξουμε ΣΟΦΙΑ!!!!
Ευχαριστω για τον χρονο σας

ola de palabras... είπε...

Έτσι όπως πάνε στο τέλος θα ζητάνε και ομήρους...

eApenanti είπε...

Καλημέρα Σοφία,
Θα σου συνιστούσα τις συχνές επισκέψεις στο blog από το οποίο πήρα την ανάρτηση. Θα διαπιστώσεις γιατί...
Κατά τα άλλα τα συγχαρητήρια ανήκουν όλα στο "solaris" (συντάκτη του dame31.blog).

Σε μένα απομένει το ευεργετικό αεράκι του ξεσπάσματός σου.

eApenanti είπε...

Καλημέρα Τασούλα,

Το κακό δεν έχει απλά συνέχεια. Δεν άρχισε κάν.. Τώρα εσπάρη, η "καρποφορία" του αναμένεται.
Ευχαριστώ εγώ πιο πολύ για το χρόνο σου. Αν και ο Χρόνος, θα είναι σε λίγο ένα από τα λίγα που θα έχουμε για να μοιραζόμαστε.

eApenanti είπε...

Καλημέρα Αθηνά,
Θα τους δόσουμε τους 199. Εξ' άλλου θα είναι προθυμότατοι (και οι 199) για να γλυτώσουν και από την κρεμάλα.

Καλό Σαββατο-Κύριακο να έχεις.

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

επί του συγκεκριμένου, έχει επέλθει καθολικός συντονισμός, και το μπινελίκι πάει σύννεφο.

Μέγας άγιος ο Αη-Γαμήσου...
προσκυνώ τη χάρη του και προσμένω το θάμα του...

καλή σου μέρα!

eApenanti είπε...

μιά φορά κι ἕναν τρελλό...

οι Άγιοι στα σύννεφα κι' οι Άγγελοι στα κάγκελα...
Κοσμογονία δηλαδή..

Καλημέρα !

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Πάντως παρατηρώ ότι κάτι κολόφατσες που έχουν ταχθεί να υπηρετούν τα αφεντικά της εκμετάλλευσης - φέρνουν μεταξύ χίτλερ και νέρωνα. Ουδέν τυχαίον.

eApenanti είπε...

Ο δικός μας πάντως (ο Μπένυ) τους έχει ξεπεράσει όλους.
Καλημέρα στην Ευρυτανία !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

επισκέψεις

IP Widget For Website