Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Της Αγίας Δευτέρας...

Η Αγία Δευτέρα καθιερώθηκε να εορτάζεται την επομένη της Κυριακής του 
Πάσχα εις ανάμνηση της μάχης της Κατούνας Ξηρομέρου το 1585. 
Ξηρομερίτες αντιτάχθηκαν στον εκτουρκισμό των ελλήνων και στη νικηφόρα 
μάχη που έγινε με τα στρατεύματα του Βεζύρη Μεχμέτ Σοκόλη κατάφεραν 
να σταματήσουν το παιδομάζωμα.
Η Αγία Δευτέρα όμως φέρνει στις μνήμες των κατοίκων του Ξηρομέρου τις 
βαρβαρότητες των παρακρατικών συμμοριών το 1943. 
Πριν από 69 χρόνια ο αντάρτης Δημήτρης Λαζαρόπουλος, δολοφονήθηκε 
άνανδρα από παρακρατικούς στα Βλυζιανά Ξηρομέρου. Πρωτοστάτησε δε στις 
βαρβαρότητες το πρωτοπαλήκαρο (Μπ.) των Γερμανοτσολιάδων του οποίου ο  εγγονός σήμερα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής στο νομό.
Ο Δημήτρης Λαζαρόπουλος συνελήφθη στο χωριό Βασιλόπουλο, βασανίστηκε
απάνθρωπα στη διαδρομή και μεταφέρθηκε από τους δήμιούς του μέσα στο 
ξωκκλήσι της Αγίας Δευτέρας Βλυζιανών, όπου εκτελέστηκε.
Από την Ιστορία

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των πλέον απρόβλεπτων στη μεταπολιτευτική περίοδο εκλογών, τα ξημερώματα μιας νέας Αγίας Δευτέρας στις 7 του Μάη, θα υπάρχουν οι εξής βεβαιότητες:

-Αυτή η κάλπη θα επαληθεύσει οριστικά και αμετάκλητα τα προ εικοσαετίας προλαληθέντα υπό του προφήτου Αντωνάκι: Το τέλος της μεταπολίτευσης του οποίου η έλευση τόσες φορές αναβλήθηκε. Βέβαια ο προφήτης διαφορετικό θα το επιθυμούσε και αλλοιώς θα του προκύψει. Για το λαό όμως το τέλος αυτό θα είναι συνυφασμένο με την κατάρρευση των δύο πυλώνων μιας φτιασιδωμένης στα μέτρα και τις ανάγκες της τραπεζοκρατίας δημοκρατίας. Όπως και νάχει την Κυριακή το βράδυ η εγκυμονούσα κάλπη θα προσφέρει το πικρό λικέρ και στον ανυπόμονο προφήτη.

Έτσι φίλες και φίλοι την Κυριακή θα ανταμωθούμε μέσα σε ένα κιβώτιο, γνωστό ως ψηφοσυλλέκτης ή κάλπη. Στο ιδιότυπο αυτό μαιευτήριο της πολιτικής ιστορίας. Όπου τοκετοί φυσιολογικοί και μή, πρόωροι ή επεμβατικοί συντελούνται. 

Θα ανταμωθούμε εκεί, μετά από 38 χρόνια περιπλάνησης και αποπλάνησης εκ των οποίων τα δύο τελευταία μας προσέφεραν τη συγκίνηση της ευτοκίας. Αναγέννησαν έρωτες, σχεδίασαν διαδρομές, ονειρεύτηκαν εκδρομές, γέννησαν φιλίες. Και ο καρπός τους θα γεννηθεί σε ένα μικρό ταπεινό φατνίδιο από ξύλο ή πλεξιγκλάς. Εκεί οι αναγεννημένοι έρωτές μας θα επιστρατεύσουν όλες τους τις αισθήσεις να εισπράξουν τη μέθη της γέννας. Και το μωρό μας, ανάμεσα στα άλλα, αφηνιασμένο, θα δοκιμάσει να αντικρύσει τον νέο κόσμο: θα γελάει, θα κλαίει, θα αγγίζει, θα κλωτσάει, θα κατουριέται, θα πεινάει, θα αποζητά την αγκαλιά μας. Το  Μωρό Μας, που με κρυφή λαχτάρα περιμέναμε όλοι, γέννημα ανομολόγητων ελπίδων, οραμάτων και φαντασιώσεων. 

Και θάναι τούτο το μωρό το πιο όμορφο του κόσμου. Γιατί σε τούτη τη γωνιά της γής θα υποκλιθούν ξανά και ξανά ρήτορες και λωποδύτες, 2.500 χρόνια μετά τη στερνή τους υπόκλιση στην πρώτη Δημοκρατία πάνω στη γή. Γιατί αυτός ο λαός της θα στρέψει ξανά με θάρρος και περηφάνεια τα μάτια του στον ουρανό, την ώρα της Ανατολής, μες στην αύρα της αυγής. Και θ' αντικρύσει το κόκκινο τ' ουρανού που ενσαρκώνει τις ελπίδες του και τα όνειρά του. Και θάναι το χρώμα του ουρανού κόκκινο, το πιο ζωντανό κόκκινο της Γής. Και θα μηνύει η ανάκλασή του στα πρόσωπα των προδοτών και των συνοδοιπόρων τους την Αισχύνη της προδοσίας. Δεν θάναι ρόζ το χρώμα της ντροπής, δεν θάναι πράσινο το χρώμα του φόβου στα πρόσωπά τους. Γιατί η δημοκρατία της Μπάρμπυ και της πράσινης ακρίδας ντύθηκαν στα μαύρα.


-Μαζί με το δικό μας και στο ίδιο μαιευτήριο θα γεννηθούν άλλα δύο μωρά. Καρποί μωρίας και ανήκουστης συνεύρεσης. Το ένα υπέρβαρο φέρον τερατώδη μορφή και κτηνώδη χαρακτηριστικά. Εκτραφέν σε μήτρα ερέβους. Προϊόν βιασμού, φόβου και μίσους για κάθε τί ανθρώπινο. Με κατάμαυρη ψυχή μα άρεια χαρακτηριστικά καθώς οι γενήτορές του καμαρώνουν. Υπερτραφέν με χορηγίες τραπεζών και τοκογλύφων, κακόφημων οίκων αξιολόγησης και ιδρυμάτων αποβλάκωσης. Θα θητεύσει στον κόσμο του σκότους θα εκτραφεί με μαύρο γάλα και αίμα. Γιατί σαν αντικρύσει το φώς του ήλιου θα πεθάνει από θάμβωση. Ούτε  οι ευλογίες, ο αγιασμός και τα ξόρκια του Σεραφείμ Πειραιώς και άλλων τινών ιεραρχών, ούτε τα τάματα των νονών και τροφών του  θα μπορούν να το σώσουν από το φώς του ήλιου.                                                                    

Το δεύτερο μωρό προϊόν ευρείας συνεύρεσης και συναίνεσης θα είναι η Νέα Πρωτοπορεία. Έτσι καθώς την ευαγγελίζονται εκβρασθέντα στο έλος της ιστορίας πτώματα πολιτικών ανδρών του πάλαι ποτέ εκσυγχρονισμού: Φλωρίδης, Παπαδόπουλος, Παπαντωνίου, Ρουμελιώτης, Μπουτάρης, Καμίνης, Μόσιαλος, Γιαννίτσης, Αβραμόπουλος, Δήμας, Δαμανάκη. Σε αυτήν έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι μέχρι χθές πυλώνες της Δημοκρατίας των Αγορών: Γιωργάκις, Μπένυ, Σαμαράς, Ντόρα, Κουβέλης, Καρατζαφύρερ, Μάνος. Έτσι για να διασωθούν όλοι μαζί πιασμένοι χέρι-χέρι, ενωμένοι σε μία σάρκα που τη φωτίζει το πνεύμα των μνημονίων. Σε αυτό το θερμοκήπιο όπου εκκολάπτονται οι νέοι άφθαρτοι των τοκογλύφων γιάπηδες, σαν τα υποκείμενα της  Δημιουργία Ξανά, απαλλαγμένα από πατριωτικές και κοινωνικές ευαισθησίες, γενίτσαροι και ρουφιάνοι μιας νέας εποχής.           


Τη Δευτέρα συνασπισμένοι όλοι μαζί κατ' εντολή των εντολέων τους έτσι όπως από χρόνια τώρα επιθυμούν οι θύλακες και φύλακες της εξουσίας της Ολιγοκρατίας. Με μέγα χορηγό το πολιτικό μαγειρείο του ιδρύματος Λαμπράκη, και όψιμους δορυφόρους που διεκδικούν μερίδιο από τη λεία, τα κακόφημα ιδρύματα και ινσιτούτα μελετών (ΕΛΙΑΜΕΠ, ΙΟΒΕ, κ.α.), πλαισιωμένα από χρυσούς χορηγούς (τη διεθνή συμμορία των τραπεζιτών, πολυεθνικών και βιομηχάνων), και στελεχωμένα από κολαούζους διανοούμενους και υποτελείς δημοσιογράφους (Μουζέλης, Σαββόπουλος, Νταλάρας, Τσούκαλης, Αλιβιζάτος, Δοξιάδης, Βούλγαρης, Θεοδωρακόπουλος, Παπαχελάς, Πρετεντέρης, Καψήδες, κ.α). Και όταν έλθει ο καιρός  και η χρεία το επιβάλλει θα δώσουν για γαμπρό στη Νέα Πρωτοπορεία τους το τέρας της Χρυσής Αυγής.


-Οι εκλογές αυτές θα καταδείξουν και στον πιο δύσπιστο τον προδοτικό ρόλο των κομμάτων εξουσίας. Θα καταδείξουν πως εδώ και δεκάδες χρόνια τούτη η πατρίδα και τούτος ο λαός είχαν κρυμμένο στον κόρφο τους έναν εσωτερικό εχθρό. Ότι οι κατακτητές της χώρας και οι βιαστές της ελευθερίας της δουλεύανε μαζί με τους προδότες της. Θα καταδειχθεί ότι το σύστημα δοσιλογισμού και διαφθοράς στήθηκε και επιχορηγήθηκε από τους ίδιους τους επιβουλείς της χώρας.  Θα καταδειχθεί, τέλος, πως ο δρόμος για την εθνική απελευθέρωση, τη δημοκρατία,  τη λαϊκή εξουσία περνάει μέσα από την απομόνωση των εγκαθέτων της αστικής λεγόμενης δημοκρατίας. 


-Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών θα ωθήσει το συνασπισμό εξουσίας των αγορών στην ανοικτή κήρυξη πολέμου απέναντι στο λαό. Γιατί ο λαός θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά για τις επιλογές του. Το Τέλος της Ιστορίας δεν γίνεται να αναβληθεί. Και τούτη η κάλπη είναι θανατηφόρα όχι μόνο για την Ευρώπη τους αλλά για τον κόσμο τους ολόκληρο. Με φόβητρο τα "άκρα" και σύμμαχο το ένα εξ' αυτών θα εξαπολύσουν άγριο διωγμό όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Η καταστολή και η τρομοκράτηση θα γνωρίσουν μέρες δόξης, μετεμφυλιακής υφής. Η επένδυση στον ρατσιμό και την ξενοφοβία, η πρόκληση εθνικών κινδύνων, ο κοινωνικός αυτοματισμός, οι απειλές για χρεωκοπία, η γκαιμπελική προπαγάνδα και συκοφάντηση όσων θα αντιστέκονται θα αποτελούν το καθημερινό προζύμι στης πολιτικής των. Και τότε όλοι οι εναπομείναντες "αντιμνημονιακοί" θα κληθούν να πάρουν θέση

Είναι σίγουρο ότι τα περισσότερα από τα κόμματα που θα μπούν στην Βουλή στις 6 Μάη θα τρέξουν, κατ' εκτέλεση των διαταγών των δανειστών, να συνδράμουν τον συνασπισμό φόβου και τρόμου, κάτω από το βάρος του καθήκοντος να σωθούμε για μια ακόμη φορά. Παράλληλα, τα τάγματα πολιτοφυλακής με την οργανωτική καθοδήγηση των χρυσαυγιτών θα αναλάβουν το έργο τους, επαναφέροντας στη μνήμη μας τους ταγματασφαλίτες της κατοχής και της μετέπειτα εποχής. Και ίσως δοκιμάσουν, κάτω από καθεστώς φόβου, τρομοκρατίας, νοθείας και εκβιαστικών διλλημάτων, κάτω από απειλές χρεωκοπίας, ακόμη και να επαναλάβουν τις εκλογές αν δούν ότι μπορούν να σμικρύνουν την Αριστερά. 

Έχουμε πόλεμο λοιπόν που επίσημα θα κηρυχθεί την επαύριο των εκλογών...
Είτε τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα μπορέσουν να αποκτήσουν αυτοδύναμη συγκυβέρνηση είτε όχι. Και μόνο το ποσοστό της Αριστεράς θα αποτελεί κόκκινο πανί για τις Αγορές, οποιοδήποτε ποσοστό πάνω από 15%, γνωρίζοντας παράλληλα ότι το ποσοστό του λαού που θα αγκαλιάσει την Αριστερά μετά τις εκλογές θα είναι διπλάσιο. Και θα τους απομένει μόνο η βία και η καταστολή, διότι και τα πολιτικά τερτίπια τους  θα έχουν εξαντληθεί και οι νόμοι τους δεν θα μπορούν να τους προστατεύσουν. Όμως η βία τους θα αποκαλύψει την αδυναμία τους και την νομοτελειακή ανημπόρια τους απέναντι στους λαούς, όταν αυτοί σηκώσουν το κεφάλι στον ουρανό.

*Απόσπασμα από την ταινία "Τα Παιδικά χρόνια του Μαξίμ Γκόρκυ". Σκηνοθεσία Μαρκ Ντονσκόι, Μουσική Λέβ Σβάρτς.

8 σχόλια:

Μαρία Νικολάου είπε...

πολύ ωραίο...ρεαλιστικό.
Καλησπέρα.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

O Λαός είναι ικανός για τα πάντα.
Αρκεί κάποτε να συνειδητοποιήσει την κρυμμένη δύναμή του.

Και όχι μόνο στις κάλπες βέβαια, αλλά περισσότερο εκεί έξω...

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

και αυτή η Αγία Δευτέρα ήρθε και πέρασε...
και μόνο θλίψη μου άφησε...
τι νικήθηκε ο δικομματισμός και πράσινα άλογα!
εμένα το μόνο που μου έμεινε είναι η είσοδος στη Βουλή της Χρυσής Αυγής. του αυγού που χρόνια τώρα το επώαζαν, μα που για τη γέννησή του, μαιευτήρας ο λαός ορίσθηκε....
πόσο θλίβομαι... πόσο ντρέπομαι...

ElenaG είπε...

μάλλον άφησαν τα όνειρα στο σπίτι...

eApenanti είπε...

Μαρία Νι,
Καλημέρα κατόπιν εορτής.

Όντως ρεαλιστικό και εφικτό, όπως απεδείχθη την Κυριακή.

eApenanti είπε...

ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ,
Καλημέρα,
Μένει ακόμη το 70% να συνηδητοποιήσει αυτό που οι "άλλοι" είχαν συνηδητοποιήσει από την πρώτη στιγμή. Ας δεί (το 70%) το Φόβο στα πρόσωπά τους...

eApenanti είπε...

ΛΥΧΝΕ ΚΑΙΟΜΕΝΕ,
Όπως λές χρόνια (και αιώνες) κλώθεται το αυγό. Απέμενε η γέννα.
Αναμενόμενη και κατά την ταπεινή μου εκτίμηση κατώτερη των απαιτήσεων των "γονέων".

Γι' αυτό-πάλι κατά την ταπεινή μου πρόβλεψη- δεν με εξέπληξε το 7%. Ευχάριστα με εξέπληξε το πάνω από 25% που θ' αποτελέσει από εδώ και εμπρός την αιτία του πολέμου.
Καλημέρα !

eApenanti είπε...

ElenaG,
Καλημέρα !
Θάχει και συνέχεια η "συζήτηση".
Ευχαριστώ για την επίσκεψη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

επισκέψεις

IP Widget For Website