Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Δεν έχουν τον θεό τους...

Ο Άγιος Δομίνικος προεδρεύει Ιεράς Εξέτασης
(Pedro Berruguete, 1475)


ν  Παναγία μας δέν ρκέσθηκε νά κετεύη τόν «Υόν καί Θεόν της» 
λλά γινε καί «πέρμαχος Στρατηγός» το θνους μας καί προασπιστής τς Πατρίδος μας, στε ατή  συγκεκριμένη Πατρίδα νά παραμείνη  δανικός τόπος γιά νά ζήση κανείς τήν πνευματική ζωή, πόσω μλλον μες ο Κληρικοί χουμε χρέος –παράλληλα μέ τήν προσευχή μας– νά ργασθομε δραστικά καί ποφασιστικά γιά νά ναχαιτίσουμε τήν πολιτική λαίλαπα τς Πατρίδος μας, κηρύσσοντας πην διωγμό σέ λους νεξαιρέτως τούς πολιτικούς πού κλέχθηκαν στό Κοινοβούλιο τίς τελευταες δεκαετίες καί ποδεκάτισαν κυριολεκτικά κάθε ερό καί σιο το Γένους μας καί το λαο μας.*
Οι υπογραμμίσεις δικές μου.

Παναγίες μαύρες, ξανθιές, κίτρινες, λευκές μας τελείωσαν, δεν υπάρχουν. Υπάρχει μία και είναι Ελληνική. Εδώ γεννήθηκε, εδώ διαμένει και εδώ διανέμει τις χάρες της και τους τίτλους αγιότητας. Όστις επιθυμεί τίτλους απαράμιλλης αγιότητας δεν έχει παρά να έλθει -με χαρτιά παρακαλώ, όχι λαθρομετανάστης- και να προσκυνήσει, κράζων Απεταξάμην τον Σατανά και το Ήμαρτον που γεννήθηκα σε άλλη χώραέχω άλλο χρώμα, ανήκω σε άλλη φυλή. Κατόπιν, θα αποκτήσει ελληνική ταυτότητα, ιθαγένεια, δικαίωμα ψήφου, ελεύθερη είσοδο σε ναούς και μοναστήρια.

Τώρα αν γεννήθηκες στη Γερμανία από γονείς -έλληνες-μετανάστες και δεν έχεις τα ναύλα να έλθεις έστω μια φορά το χρόνο, απλά ατύχησες. Θα ριφθείς στην κάμινο των μιασμάτων, θα γευθείς την πίσσα της κόλασης, θα καίγεσαι στο αιώνιο πύρ μαζί με τρισεκατομμύρια άλλους  που δεν έτυχε να έλθουν να γεννηθούν και να κατοικήσουν σε αυτή την περιούσια χώρα, να εισπνεύσουν τον αέρα της, να πιούν το νερό της, να πάρουν χρώμα δέρματος γαλανόλευκο, να ευλογηθούν από αγιαστούρες αυθεντικές.

Και έτσι μπερδεύομαι κάθε φορά που ακούω πατριωτικές φωνές να λένε πως δουλειές δεν υπάρχουν για τους ντόπιους γιατί τις αρπάζουν οι ξένοι. Ας αποφασίσουν οι δοκησίσοφοι και πλαστουργοί του ελληνοχριστιανικού ιδεώδους, οι πνευματικοί ταγοί της περιούσιας αυτής χώρας τί θέλουν. Θέλουν δουλειές ή θέλουν προσκυνητές και υπηρέτες της παναγίας. Και μάλιστα ας λάβουν υπόψη τους πως οι εγχώριοι (sui generis) αυτοκληθέντες εις την πανάγια στρατιά όλο και σπανίζουν μιας και οι πολιτικοί μας τους ωθούν συλλήβδην στην ακολασία εδώ και μερικές δεκαετίες.

Δεν γνωρίζω τί έκανε τον παπά αυτόν και εκατοντάδες άλλους να βγούν στο κουρμπέτι, να ρίξουν όλα τα χαρτιά τους στο τραπέζι. Να σηκώσουν τα ράσα τους και να μας αποκαλύψουν την δική τους αλήθεια, να αφήσουν να ξεχυθεί το σκοτάδι του νού και της ψυχής τους που έδοσε το χρώμα του, την υφή του, τις δαιδαλώδεις πτυχές του και στην ενδυμασία τους. Βλέπουν το έδαφος να χάνεται και να κυλά σε άλλες θάλασσες και λιμάνια για να αράξει και να ονειρευτεί έναν άλλο κόσμο διαφορετικό από εκείνον στον οποίο πρέπει σώνει και καλά να επιλέξεις, είσαι αναγκασμένος να πάς με τον διάβολο παρά με μια γυναίκα ;

Αν σ’ ένα σταυροδρόμι συναντήσεις το διάβολο και μιά γυναίκα, πήγαινε προς τα εκεί που είναι ο διάβολος και όχι εκεί που είναι η γυναίκα...(Κοσμάς ο Αιτωλός ο διαφωτιστής του Γένους).

Ζήσε τον Μύθο σου στην Ελλάδα. Αν έχεις διαβατήριο, αν έχεις φρόνημα ελληνοχριστιανικό, αν δεν κάνεις απεργίες, αν αποτάσσεσαι τον σατανά, συγγνώμη τον ΣΥΡΙΖΑ ήθελα να πώ. Ο σατανάς είναι πια σύμμαχος εν ανάγκη...

Ευδοκίσαντες επί καθεστώτων φασισμού, επιδαψιλεύοντας σε κάθε ευκαρία την ευλογία τους στα πεπραγμένα τους, κατάλοιπα άλλων εποχών και πνευματικά τέκνα των ιδεοληψιών του Μακαριστού που διάβαζε, ξεσπάθωσαν. Βγάζουν γλώσσα, κουνάνε δάκτυλο, μας δείχνουν τον εχθρόΘα γίνουμε Κούβα της Μεσογείου, μας απειλούν οι κόκκινοι...

Ζήσε τον Μύθο σου στην Ελλάδα. Είναι ο ίδιος ο μύθος που τριβιλίζει τα αυτιά των κολασμένων και πεινασμένων όπου γής, που επανδρώνουν τα καραβάνια της δυστυχίας. Που γεμίζει τις τσέπες των δουλεμπόρων, των εργοδοτών και τις κάλπες με χρυσαυγίτικες ψήφους. 

Κουβαλάν ένα μαύρο παρελθόν όλοι τους. Εκδίδοντας καθ' υπόδειξη τίτλους αγιωσύνης και διατάγματα αφορισμού. Σε εποχές που κατείχαν τα σκήπτρα του νικητή συμμαχώντας πότε με τον ναζισμό, πότε με τους Αμερικάνους. Αφανείς προπαγανδιστές της υποταγής του λαού στους αφεντάδες τους, από μια άλλη κερκίδα χειροκροτητές της καταπίεσης, της εκμετάλλευσης, του εξανδραποδισμού κάθε άλλης φωνής. Δεκάδες άγιοι, όσιοι, νεομάρτυρες έλαβαν θέσεις στο μαυσωλείο του σκοταδισμού, της διαστρέβλωσης της ιστορίας. Επιστρατεύθηκαν ίνα ποιούσι θαύματα, να ρίχνουν αναθέματα, να φωτίζουν το γένος. Λέκτορες του φασισμού σε ενοίκους ξερονησιών, αλλόφρονες κήρυκες του μίσους, μερικοί δε από αυτούς γνωστοί βασανιστές κρατουμένων. 

Και νοσταλγώντας άλλες "ένδοξες" ημέρες, φροντίζουν σε κάθε ευκαιρία να μας θυμίζουν πως όλοι οι πολιτικοί μας είναι διεφθαρμένοι, απάτριδες και αντίχριστοι. Από άμβωνος παρακαλώ και εις ευήκοα ώτα χρυσαυγιζόντων πιστών.

Το μίσος τους για την ομορφιά, ο κατατρεγμός κάθε νοσταλγίας για ένα καλύτερο αύριο μαυροντύνει τα σώματα και το νού εκατοντάδων  αντιπροσώπων του θεού επί γής. Ιερέων, δεσποτάδων, ιεροκηρύκων και κάθε λογής μαυροντυμένων φασιστοειδών. Είναι η προσωποποίηση της επίγειας κόλασης που θέλουν να επιβάλλουν οι μαύροι ιεροεξεταστές του 21ου αιώνα και όχι το πένθος τους για μία Σταύρωση. Γιατί όταν εκατομμύρια σταυροί σηκώνονται καθημερινά από πεινασμένους και διωκόμενους όπου γής, η μία και μοναδική παναγία τους κλείνει τα μάτια της.

 Ζήτω ό Γαληνότατος και ο Κραταιότατος ημών ΑΝΑΞ, η Κορωνίς των προκατόχων αυτού Μεγάλων Βασιλέων, ό ακριβής φύλαξ της Δικαιοσύνης και Επιείκειας- ο ευσπλαχνικώτατος και  ηρωϊκότατος ΣΟΥΛΤΑΝ ΜΑΧΜΟΥΤ Β’. Εΐη το κράτος αυτού διαιώνιζον καϊ θριαμβεύον κατά πάντων των εναντίων. Γρηγόριος ο Ε!, πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, 1820 δια της Απανταχούσης.  

*Έφθασε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο  κείμενο, απόσπασμα του οποίου είναι αυτό. Υπογράφεται από πρωτοπρεσβύτερο εκκλησίας στο κέντρο της Αθήνας και απευθύνεται -σαν Ανοικτή Επιστολή-σε κληρικούς και "πιστούς ενορίτες" σε όλη τη χώρα.

6 σχόλια:

sofia είπε...

Δεν έχουν το θεό τους, γιατί τον έχασαν προ πολλού. Μάλλον δεν τον συνάντησαν ποτέ. Και δεν τον ορίζω με τη θρησκευτική έννοια , αλλά αυτόν που βρίσκεται στην καρδιά του ανθρώπου που αγαπά τον άνθρωπο.
Οι άλλοι,που αυτοορίζονται εκπρόσωποί του, πόρρω απέχουσιν από το να υποστηρίζουν μια δίκαιη κοινωνία.
Δεν είναι και πρωτοφανές το φαινόμενο ούτε πρωτοφανείς οι δηλώσεις. Ο σκοταδισμός σχεδόν συνώνυμος της εκκλησίας.

Καλησπέρα

akrat είπε...

καλησπέρα

είναι έτσι και δεν είναι...

τες πάντων καλά έκανες και το έγραψες

πάντως επειδή και γω δεν είμαι υπέρ της μετανάστευσης και είμαι πολέμιός της είμαι οχτρός??

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

e-Apenanti, οι "δαίμονες" και οι "ιεροεξεταστές" κατοικούν στην κατεστημένη σάπια νοοτροπία που αυτό το απάνθρωπο σύστημα, έχει εμφυτέψει για τα καλά στη σκέψη και την πράξη εκατομμυρίων ανθρώπων.
Καλησπέρα...

eApenanti είπε...

//Ο σκοταδισμός σχεδόν συνώνυμος της εκκλησίας.//
Καλημέρα Σοφία,
Σκοταδισμός που παρέχει ισχύ στις εξουσίες και κάτι τις στις τσέπες της.

eApenanti είπε...

//πάντως επειδή και γω δεν είμαι υπέρ της μετανάστευσης και είμαι πολέμιός της είμαι οχτρός??//
Καλημέρα akrat,
Κανείς δεν είναι υπερ της μετανάστευσης, και όλοι θυμώμαστε τι είχε πεί ο Κάρολος για αυτό.
Υπέρ όλων των θυμάτων της νομίζω ότι είμαστε όλοι μαζί. Γιατί θύματα είναι και οι μετανάστες.

Ευχαριστώ για το σχόλιο.

eApenanti είπε...

Όσο το σπίτι μένει κενό και ακατοίκητο, όλα και κάποιοι δαίμονες θα αρπάξουν την ευκαιρία...

Καλημέρα Ευρυτάνα
Τα σέβη μου στα ψηλά σου βουνά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

επισκέψεις

IP Widget For Website