Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

τόποι κενοί

φωτο: έρημος τόπος


Μουσική:

Για δες περβόλιν όμορφο, Ριζίτικο
(για να ακούσετε πατάτε "pause" στο κασετοφωνάκι δίπλα και "play" εδώ)

Εκκένωση των μικρών νησιών παρήγγειλαν οι δανειστές. Των νησιών εκείνων που κατοικούνται από αλλοπαρμένους, νυχτοβάτες και αφοβικούς στο χρόνο. Και δεν υπάρχουν πολλοί από δαύτους στην αμνήμονα εποχή. Και στοιχίζουν στον προϋπολογισμό γιατί δυναμιτίζουν την υπακοή. Κοστολογήθηκε από τους οικονομέτρες και βρέθηκε δαπανηρή η μοναξιά τους, η παρηγορία τους, η φευγάτη τους ψυχή.

Και έπονται εκκενώσεις πολλές, σχεδόν στα 3/4 της έκτασης της χώρας. Σήμερα τα μικρά νησιά - οποία τερπνότης η εξαγορά τους, αύριο τα ερημωμένα χωριά - οποίος επενδυτικός οίστρος στα κοράκια της πράσινης ενέργειας, μεθαύριο τα σπίτια και τα διαμερίσματα που κατοικούνται από ένα άτομο - οποία χρυσή ευκαιρία για το real estate.

Και τούτων των εκκενώσεων προηγήθηκαν άλλες, στα σκοτάδια της νύχτας μας και στον πάταγο των ημερών μας. Ένας πόλεμος που ευλόγησε το κενό στους ανθρώπους πρώτα, μετά στα κτίσματά τους και προσεχώς στο χώρο και στο χρόνο τους. Χωρίς την παρουσία συμβολαιογράφου.

Τοπία κενά, παράγωγα καινοφανών προφητειών νεοφανών στοχαστών. Στη διάθεση κάθε χρυσοθήρα και κάθε τυμβωρύχου να προστάζει...  
Αδειάστε μας τη γωνιά.




*****

-Λύκε, λύκε είσαι εδώ ;

...αντηχεί η φωνή των κατοίκων της Ιερισσού στο δάσος των Σκουριών. Σχεδόν τέσσερα στρέμματα δάσους να εκκενωθούν πάραυτα από τα δέντρα τους, παρήγγειλε το ypeka (του κ. Μπόμπολα) στο δασαρχείο της περιοχής. 

Και μέρες πούναι ο νούς μου ταξιδεύει και να συνδέσει προσπαθεί τα εμφανώς ασύνδετα.
  
και σ' εκείνο το 282%* του χρέους που όλο και μεγαλώνει. Μέχρι να προσεγγίσει τα 500 δίς ποσό με το οποίο αποτιμήθηκε το νεογενές εμιράτο. 

Ποιός είπε ότι υπάρχει αδιέξοδο στο χρέος ;
Ποιός είπε ότι δεν οραματίζονται οι κυβερνώντες μας ;


* ο δαίμων του πληκτρολογίου βιάστηκε. Το ποσοστό προς το παρόν είναι 182% και όχι 282% που εγράφη πιο πάνω. Το 282% θα αντιστοιχεί το 2015 στα 500 δις χρέος, αν η ύφεση συνεχισθεί όπως προβλέπεται.

5 σχόλια:

Δημήτριος Ζ είπε...

Χαιρετώ.

Δημήτριος Ζ είπε...

Αυθαιρέτησα. Εδωσα τη δ/νση σου στο f/b.
Σχώρα με. Πες μου αν θες να την "κατεβάσω".
Δικαιούνται περισσότεροι να σε διαβάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Δημήτριε Χαίρετε,

Σ' ευχαριστώ. Για τη φιλία και πολλά άλλα.
Μην την κατεβάσεις.

θανάσης

Δημήτριος Ζ είπε...

πενα που αγγιζει την ψυχη, μουσικη που σε ταξιδευει..

συζυγος κορακα :)

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

"Ασύμφορες" φίλε μου οι ακριτικές ζώνες σε νησιά ή σε βουνά. "Ασύμφοροι" και οι άνθρωποι εκεί, οι λίγοι εναπομείναντες ξεροκέφαλοι. Βλέπεις, η "συγκεντρωποίηση" στα αστικά σκλαβοπάζαρα, τις δεξαμενές΄άντλησης σύγχρονων δούλων, είναι προτιμητέα. Αυτή "συμφέρει"...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

επισκέψεις

IP Widget For Website