Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Άρατε πύλας...

... να εισέλθη ο θριαμβευτής..


   Από θρίαμβο σε θρίαμβο η χώρα. Θρίαμβο κατήγαγε το ανδρείκελο μές στην άγρια νύχτα των Βρυξελλών. Και της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η χώρα και βαράει το κεφάλι της στον τοίχο. Τα βλέπει και ο λαός της και αναρωτιέται που είναι ο πάτος. Όχι αυτός της εξαθλίωσής του, αλλά αυτός της υποκρισίας, του ψεύδους και της ατίμωσης.

Για ένατη φορά, ίσως και να έχουμε χάσει το λογαριασμό, μας χάρισαν τη σωτηρία μας. Ο ευτελέστερος και οι πάτρωνές του. Φοβού τους Δαναούς τους φέροντες την σωτηρίαν. Δώρα - αλυσίδες ατσάλινες εκ Γερμανίας.


Άρατε πύλας να εισέλθει ο πορθητής της χώρας, ο Αττίλας ο Μεγαλοπρεπής. Να κουρσέψει και να κουρέψει και πάλι μισθούς και συντάξεις, αντίδωρο στους αφέντες του.

Υποκλίθηκαν στον Πορθητή τον Μεγαλοπρεπή τα γεράκια. Για την μεγαλόψυχη στάση του, για τα γενναιόδωρα ΝΑΙ του. Τούδοσαν χρόνια ζωής, τους παρέδοσε τη χώρα, δεμένη στις αλυσίδες τους. Ο Άλλος, στο σαλόνι της αναμονής μαθαίνει ακόμη, και ...σιωπά. Qui tacet, consentire videtur. Το έργο τους δεν ολοκληρώθηκε, μπήκε όμως το νερό στο αυλάκι,

  χθές τη νύχτα των Βρυξελλών, νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου για τη χώρα. 
  
Διότι, όλη τη χθεσινή ημέρα οι 27 - σε πλήρη απαρτία το κονγκλάβιο - ασχολιόταν με τη σωτηρία των τραπεζών. Και μόνο σαν έπεσε η νύχτα καταδέχθηκαν να ασχοληθούν και με τους πληβείους του Νότου. Τελευταίοι στην ατζέντα - τιμωρία δια παραδειγματισμόν - με το ένα πόδι στον τοίχο, ανέμενε το ανδρείκελο να του ανακοινώσουν την τιμωρία μας δια την μωρίαν Αυτού. Και άκουγε άφωνος ο ευτελέστερος των ευτελεστέρων το μαστίγωμα της χώρας, άφωνος και ασινής έγνεφε το ΝΑΙ.

Κούρεμα στα 26 δίς ομόλογα που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία, κούρεμα στο βιός και τις προσδοκίες των απόμαχων της εργασίας. Δηλαδή 50% πιο κάτω από αυτά που σας ανήκουν συνταξιούχε μου του σήμερα και του αύριο. Και  ποίαν χρείαν έχομεν νέου ασφαλιστικού νόμου ; Να μη φέρνομε παρακαλώ σε δύσκολη θέση και την κυρία Βάσω.

Θα αναπληρωθούν οι απώλειες, από τον κρατικό προϋπολογισμό, αντιτείνουν οι λεγεωνάριοι των αγορών-παπαγάλοι. Από τον προϋπολογισμό που θα συντάσσουν, θα εγκρίνουν και θα υπογράφουν οι δεκάδες τεχνοκράτες-διορισμένοι γκαουλάϊτερ της Φράου Άγγελα.

Επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενίσχυση των ισχυροτέρων, κρατικοποίηση των ασθενεστέρων με λεφτά των υποζυγίων και μετά, ξεπούλημα όσο-όσο κατά τα συνήθη, στην Ντόϊτσε Μπάνκ. Έως και 300 δίς θα απαιτηθούν για το νέο αυτό πρότζεκτ των ευρωπαίων τραπεζιτών, με λεφτά βέβαια των φορολογουμένων της Ευρώπης. Κάτι σαν το πρότζεκτ Λαυρεντιάδης Bank, υπεσχημένο δωράκι του ελληνικού λαού στη  Φράου Άγγελα και τους τραπεζίτες της.
   και για μη θεωρηθώ πρωτόγονος στη σκέψη παραθέτω απόσπασμα ενός άρθρου του έγκυρου πόρταλ Sofokleous10.gr που λέει: κούρεμα 50% μεταξύ άλλων θα σημάνει: ... Αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών, λόγω απωλειών που θα εγγράψουν από την απομείωση των ομολόγων που κατέχουν συνολικού ύψους 45-50 δις., που μετά από μια σύντομη στάση έως δύο χρόνια στα χέρια του δημοσίου, θα περάσουν στα χέρια της Ντόΐτσε Μπανκ.

Και μια ερώτηση παρακαλώ: Το 110 δίς μετρητά και εγγυήσεις που έχουν εισπράξει οι έλληνες τραπεζίτες από το κράτος, άτοκα βέβαια, ποιός θα τα χρεωθεί τελικά ;  Διότι σε ρευστούς καιρούς γίνονται οι μεγάλες μπάζες. Όπως αυτή: να παίρνουν οι τραπεζίτες εγγυήσεις από το κράτος για να δανείζονται με 1,5% και να το δανείζουν στη συνέχεια με 6%,        
      ή ..αν έλθει η κούφια η ώρα και οι εγγυήσεις κουρευτούν, να πούν στο κράτος άει κουρέψου, δεν πληρώνουμε, τιμητές και μιμητές του ευγενούς υπόκοσμου του κ. Λαυρεντιάδη.


-Αρατε πύλας οι άρχοντες ημών και επάρθητε πύλαι αιώνιοι και εισελεύσεται ο Βασιλεύς της Δόξης..
-Τις εστίν ούτος ο Βασιλεύς της Δόξης ;
 ..τύραννος δοτός και κραταιός, ιστορίας ανάθεμα.

Ποταμώ γαρ ουκ έστιν εμβήναι δις τω αυτώ, ελάλει ο Ηράκλειτος ο Εφέσιος. Ρήση που αγνόησαν της ιστορίας τα εξαμβλώματα, τα ανδρείκελα και οι προδότες κάθε εποχής. 

        Αλλά, η άγνοια της ιστορίας είναι Ύβρις προς την Ιστορία.  

Και ο Όμηρος ...Μενέλαε, θα σε πνίξει ολόγυρα ντροπή και καταφρόνια, αν τον πιστόν αφήσεις σύντροφο του αρχοντικού Αχιλλέα.


Αν ο φόβος των μελλουμένων απέδραμε από τα κάτωχρα σκοτεινά πρόσωπά τους, χθές τη νύχτα, θα επανέλθει σαν Τρόμος στο Πρώτο Φώς της Επόμενης Ημέρας.


Αρατε πύλας...  
      Ave Caesar. Οι μελλοθάνατοι σκάβουν τον λάκο σου. Συνωστισμένοι, ποιός πρώτος θα σπρώξει το σκαμνί. 
   ...Σκυλιά θα σέρνουν το κουφάρι σου Μενέλαε, στην πεδιάδα του Σκαμάνδρου, γύρω από των Τρώων το κάστρο.

    πίνακας: Η σφαγή του Αγίου ΒαρθολομαίουΦρανσουά Ντυμπουά.
       πηγές: www.Sofokleous10.gr
  



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε τι να πω,
μου ξαλάφρωσες τη καρδια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

επισκέψεις

IP Widget For Website