Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αλγόριθμοι εκβιασμών στα εργαστήρια του Φόβου



Η απόφαση για το επερχόμενο δημοψήφισμα επισφραγίστηκε την 20/10/2011 όταν η κυρία Κατσέλη έπαυσε να ανήκει στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Είχε προηγηθεί η άρνηση σύμπτηξης ενός αρραγούς μνημονιακού μετώπου από τα φιλομνημονιακά κόμματα της Βουλής, που το καθένα για κομματικούς λόγους θέλησε να προφυλλάξει τα νώτα του, παζαρεύοντας ταυτόχρονα την πολιτική του επιβίωση και νομιμοποίηση.

Πράγματι, ο κ. Παπανδρέου ήθελε να πάει το κεφάλι του Βαπτιστή επί πίνακι, στο χορό της Σαλώμης. Ελλείψει αυτού του αντιδώρου, προσφέρθηκε το κεφάλι ολόκληρου του λαού, κίνηση που αναδεικνύει το αδίστακτο της προδοσίας. Κίνηση που ικανοποίησε τους δανειστές. Την κ. Μέρκελ και Σαρκοζί, τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, το ΔΝΤ, την τρόϊκα. Οι οποίοι ασμένως δέχθηκαν το δώρο, έναντι πινακίου φακής. Της διαγραφής του χρέους. Διαγραφή που δεν θα έχει καμμία σχέση με αυτή που προαναγγέλθηκε και προπαγανδίστηκε και θα αποτελεί το δόλωμα του δημοψηφίσματος.

Εκείνο που επιμελώς απεκρύβη ως αντίδωρο στη διαγραφή αλλά ως αμετάκλητη δέσμευση της χώρας είναι η νέα δανειακή σύμβαση και οι όροι της που θωρακισμένη με προηγούμενες αποφάσεις του ελληνικού κοινοβουλίου (Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο, Εφαρμοστικός νόμος) θα οδηγούν στον πλήρη εξανδραποδισμό  της χώρας.

Δημοψήφισμα λοιπόν, το αγαπημένο τρύκ του κ. Παπανδρέου, πολιτικό σωσίβιο για τον ίδιο, παγίδα για το λαό και τη χώρα. Με μια τουφεκιά και τα δύο μαζί. Η ιδέα για το δημοψήφισμα δεν είναι πρόσφατη, αλλά ωρίμαζε στα επιτελεία των σχεδιαστών της υποταγής της χώρας από τότε που άρχισε να ξηλώνεται επικίνδυνα το πουλόβερ των 160 της κοινοβουλευτικής των επιτροπείας. Και όταν διαγράφηκε καθαρά το επικίνδυνο του ξηλώματος, τέθηκε σε εφαρμογή μιας και κάθε άλλη εναλλακτική λύση (προσχώρηση Σαμαρά, Καρατζαφέρη, Κουβέλη και Ντόρας μερική ή ολική στο στρατόπεδο των ευθαρσών υποστηρικτών του μνημονίου και κάθε άνευ ορίων ξεπουλήματος της χώρας) δεν ευδοκίμησε. και φυσικά για εκλογές, πιπέρι στο στόμα..

Ίσως το δημοψήφισμα σαν λύση και ατραπό να εννούσε κ. Παπανδρέου όταν έλεγε εγώ δεν κυβερνώ με 153 βουλευτές ;

Η μεθόδευση που ακολουθήθηκε και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαγγέλθηκε ίσως να αποτελούν την χειρότερη μορφή προδοσίας της χώρας, του λαού, της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Η Μεθόδευση: Χθές ο κ. Παπανδρέου, εξαγγέλοντας το δημοψήφισμα, εξήγγειλε και την απαίτησή του για ψήφο εμπιστοσύνης από τους 152 εναπομείναντες βουλευτές Του. Με δεδομένο ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στα μέσα του ερχόμενου Γενάρη, απαιτεί ψήφο υποταγής από την κοινοβουλευτική του ομάδα σε όλους τους σχεδιασμούς του μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Ψήφο ή συναίνεση στη σύνταξη των όρων της νέας δανειακής σύμβασης, ψήφο στη σύνταξη του διλληματικού περιεχομένου (του ΝΑΙ και του ΟΧΙ), συναίνεση και συνέργεια (αφού θάχουν δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης την ερχόμενη Παρασκευή) στην προετοιμασία του δημοψηφίσματος και στο εκβιαστικό του σερβίρισμα στο λαό. Αντάλλαγμα η εκτόνωση των ψηφοφόρων τους μέσω του δημοψηφίσματος. Σερβίρισμα με σαντιγί φόβου που θα διεκπεραιώσουν και με τη βοήθεια των μεγάλων μέσων ενημέρωσης μετά και την τριμερή σύσκεψη Μπόμπολα-Ψυχάρη και κ. Παπανδρέου που έγινε κρυφίως προ ημερών.

Τα όσα ακούσθηκαν χθές κατά τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Γερουσία, τα όσα θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε σήμερα περί δήθεν έκπληξης ή διαφωνίας των εταίρων και δανειστών μας στη νέα εξέλιξη αποτελούν ένα τεράστιο προπαγανδιστικό ψέμα. Η επίθεση στους καναλάρχες και τους τραπεζίτες εξέφραζε το λαϊκό αίσθημα-έτσι του είπαν οι επικοινωνιολόγοι του. Ανέξοδα συνθήματα, ξεδιάντροπα τρύκ για τη δόμηση του ψευτοδιλλήματος. Γιατί τα δάνεια στον ΔΟΛ, στο Μέγαρο του Λαμπράκη, στο συγκρότημα του Μπόμπολα παραχωρήθηκαν δια χειρός Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου. Γιατί οι Κουρήδες και οι άλλοι πήραν τα δάνεια με τη γνωστή τους καπατσοσύνη, παρακάμπτοντας τις κυβερνητικές ενστάσεις. Γιατί οι μεγάλοι τραπεζίτες ουδέν έχουν να χάσουν, αντίθετα κερδισμένοι θα βγούν, τσεπώνοντας τα 30 δίς εγγυήσεων, ποσό που είναι αμφίβολο αν θα αποκόμιζαν εξοφλώντας τα ήδη κουρεμένα στην πράξη ομόλογα που κατέχουν. Τζάμπα μάγκες-δημαγωγοί.


Οι συνθήκες: Τόβλεπαν όλοι και οι μέσα και οι έξω. Ότι ανεξάρτητα από τις κοινοβουλευτικές και πολιτικές ισορροπίες που επικρατούν στη χώρα εδώ και μήνες, οι κοινωνικές συνθήκες και η επερχόμενη εξέγερση θα σάρωνε κάθε πολιτικά υπάκουη και κομματικά υποταγμένη συνιστώσα της χώρας. Έπρεπε πάση θυσία κατά πρώτον να υπονομευθεί η διεργασία αμφισβήτησης και ανατροπής του πολιτικού στάτους, και κατά δεύτερον να περιορισθούν έως ασφυξίας οι δυνατότητες σκέψης και αντίδρασης του λαού, μέσω εκβιασμών και διλημμάτων, μέσω ενδοκοινωνικών συγκρούσεων και διχασμών. Ήδη η μεθόδευση της χορήγησης της 6ης δόσης, η νέα περιπλοκή λόγω των χθεσινών εξαγγελιών αποτελούν ένα crash test εκβιασμών και διασποράς φόβου, μια πρόβα του επερχόμενου χάους και φτώχειας έξω από τα Μνημόνια και την ΟΝΕ. Ίσως δεν είχε σκοπό να ανακοινώσει από τώρα ο κ. Παπανδρέου τις πολιτικές του πρωτοβουλίες, εξοικονομώντας ολίγον ακόμη πολιτικό βίο. Η πραγματικότητα της 28ης Οκτώβρη με συνέχεια την 17 Νοέμβρη επιτάχυνε τις εξαγγελίες κατά μερικές μέρες ή βδομάδες.  

Και τώρα καλούνται οι πιστοί στην πολιτική του μνημονίου, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους επιδιώξεις να θέσουν πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας. Ας μην γελιόμαστε. Από τη στιγμή που το ένα πόδι του δικομματισμού λαβώθηκε με άγνωστο το χρόνο αποθεραπείας του, πρέπει το σύστημα να λειτουργήσει, πρέπει να σωθούν οι αγορές, οι δανειστές, οι επενδυτές, πρέπει να εξασφαλισθεί η χειραγώγηση της χώρας και τελικά η υποδούλωσή της. Σε επόμενο στάδιο αντί του δικομματισμού θα έχουμε μονοκομματική δημοκρατία με συνασπισμούς προθύμων, εξηρτημένων, τεχνοκρατών, οικουμενιστών κάτω από την ομπρέλα του ενός εναπομείναντος κόμματος του κ. Σαμαρά. Οι της άλλης όχθης θα αποτελούν το μίασμα της Δημοκρατίας, εχθρό του Έθνους. Οι κ.κ. Φλωρίδης, Αλέκος Παπαδόπουλος, Ανδρουλάκης, Κουβέλης, Καρατζαφέρης, Μητσοτάκης και Κόρη, Βαρβιστώτης, Αβραμόπουλος, και λοιποί οραματιστές των κυβερνήσεων εθνικής σωτηρίας θα έχουν ενισχυμένα χαρτοφυλάκια μετοχών στη νέα μετα-απολίτευση. Και γιατί όχι και πορτοφολιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

επισκέψεις

IP Widget For Website