Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ακυβέρνητες Πολιτείες στο έλεος των Τραπεζών



Θεσμική επιλογή είχε χαρακτηρίσει την επιλογή Πετσάλνικου ο απελαθείς πρωθυπουργός. Υπονοώντας την όψιμη αντίθεση του ιδίου όσο και του μεγαλυτέρου τμήματος του ΠΑΣΟΚ στις προαποφασισμένες επιλογές των πρώην αφεντικών του (Τραπεζίτες, ΜΜΕ, ΣΕΒ, Μερκοζί, ΔΝΤ). Όψιμη αντίθεση για να περισώσει την υστεροφημία του, για να εγγράψει υποθήκες για ένα νέο παληό-ΠΑΣΟΚ, μπάς και βρεί εκεί καταφύγιο από τους μαινόμενους διώκτες του.

Ήταν το δημοψήφισμα, προστέθηκε και η υποψία περί ανακύκλωσης του παληού ΠΑΣΟΚ με την υποψηφιότητα Πετσάλνικου και επήλθεν ο πανικός στις τάξεις των αγοραίων βουλευτών του και στελεχών, που διείδαν στη στροφή αυτή τον κίνδυνο να χάσουν μέσα από τα χέρια τους το ΠΑΣΟΚ που ονειρεύονταν. Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου, Βενιζέλος ακολουθούμενοι από τους ομοϊδεάτες τους βουλευτές και συνεπικουρούμενοι από μερίδα μεγαλοστελεχών και βουλευτών της Ν.Δ., του Καρατζαφέρη, της Μπακογιάννη και του Κουβέλη άδραξαν την ευκαιρία να σηκώσουν τη σημαία των Δοτών και εγκαθέτων, σαν την μόνη επιλογή που έχει ανάγκη η χώρα. Άστραψε και βρόντηξε ο Δασκαλόπουλος, ο Μητσοτάκης ο Καρατζαφύρερ για τη διαφαινόμενη θεσμική επιλογή. Κάηκαν τα pixel στις τηλεοράσεις από τις δηλώσεις των αγανακτισμένων εγκαθέτων. Από τη θεσμική επιλογή στη θεσμική εκτροπή

Εκτροπή μια συνεχώς εκτρεπούμενης δημοκρατίας στον φασισμό. Την άλλη ώρα ήλθαν τα πανηγύρια και οι δηλώσεις ανακούφισης των εξουσιαστών της χώρας μέσα και έξω από αυτή. Που μας προϊδεάζουν για τα έργα της νέας κυβέρνησης των δοτών ανδρεικέλων που επελέγησαν από τον συρφετό των παρακοιμωμένων των τραπεζιτών και των τοκογλύφων, των κάθε είδους αρπαχτικών, έτοιμων πλέον και ανεμπόδιστων να επιδράμουν.

Την εκδίκηση που θέλησε να πάρει ο  απελαθείς Γιωργάκης από τα αφεντικά του, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα την γευτεί. Αν είναι κάτι που μπορεί να τον παρηγορεί είναι το ότι όλοι οι επόμενοι - δοτοί πλέον πρωθυπουργοί και υπουργοί - θα έχουν την ίδια με αυτόν τύχη, αν όχι χειρότερη. Εκτελεστές μιάς χρήσης, κυβερνήσεις-εταιρείες δολοφόνων λαών περιορισμένης διάρκειας, δεν μπορείς να τους αφήνεις άεργους να περιφέρουν την μετανοιά τους τήδε κακείσαι. Τους εκτελείς.

Τί μέλλει σε έναν λαό και μία χώρα όταν καλείται να τους σώσει ο Παπαδήμος ; Ας μάθει κάποτε ο λαός αυτός το παρελθόν του. Η ιστορία των ανδρεικέλων κάθε εποχής και κάθε χρήσης δεν πρέπει να μένουν στα σκοτάδια ενός παρελθόντος που κλώθει με υπομονή και επιμονή το αυγό του φιδιού. Και σε τελευταία ανάλυση ας μάθει κάποτε ο λαός ότι άγνοια της ιστορίας αυτής πληρώνεται ακριβά. Πανηγυρισμοί λόγω αγνοίας ή λόγω αννοίας ;

Από χθές οι εσαεί μη-άεργοι παπαγάλοι πλέκουν το φωτοστέφανο που θα συνοδεύει το δοτό ανδρείκελο. Κάποιος παληός συμμαθητής του επιστρατεύθηκε να φιλοτεχνήσει το προφίλ του νέου ανθύπατου, θυμίζοντας μας το  λαμπρό του παρελθόν και το σκοτεινό μέλλον μας. Ο κύριος Αρζόγλου. Εύγε μας!

Τί μέλλει σε έναν λαό και μία χώρα όταν θα αξιωθεί να έχει υπουργό Παιδείας τον Άδωνι ή υπουργό πολιτισμού την Ευγενία; Αμ τον Καρατζαφέρη εθνικό κεφάλαιο ; Τι μέλλει σε έναν λαό όταν ο αρχηγός της πατριωτικής αντιπολίτευσης δεν θα μετέχει  (χθές) στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όμως στέλνει (σήμερα) και τους δύο αντιπροέδρους του πεσκέσι στον κατοχικό ανθύπατο; Να συνδράμουν το έκτρωμα της δημιο-κρατίας, παρέα με την Ντόρα και τον κύρ Κουβέλη, αν τα σάλια του τελευταίου γίνουν ποτάμι για να πλεύσει η βάρκα του  μέχρι την Ηρώδου Αττικού.

Νέοι καιροί, νέες ευέλικτες κυβερνήσεις. Σύμφωνα με τις ανάγκες των δανειστών, για την εξαφάνιση κάθε ελλείματος εμπιστοσύνης προς τον θ-εσμό των αγορών. Για την διασφάλιση και του τελευταίου ΕΥΡΩ των τοκογλύφων, για την τήρηση όλων των δεσμεύσεων των χωρών που έπεσαν στα χέρια τους. Υποψήφιοι πρωθυπουργοί και κόμματα διεκδικούντα εξουσίαν με δήλωση του Νόμου 509, προαπαιτούμενο.

Άπαντες οι κλακαδόροι των κυβερνήσεων εθνικής σωτηρίας δείχνουν με έπαρση κοκοριού το παράδειγμα της Πορτογαλλίας, όπου ο νύν εγκάθετος και ο προκάτοχός του, αφού συνέπτυξαν το μαύρο μέτωπο εξουσίας, προσυπογράφοντες δηλώσεις υποταγής, έβαλαν την οικονομία της στο σωστό δρόμο. Στα αιωνόβια προγράμματα λιτότητας, στην ολοτελή εκποίηση της χώρας.  

Σχήματα τέτοιων κυβερνήσεων είδαμε και βλέπουμε σε όλες τις καθώς πρέπει δημοκρατίες. Που, κρατώντας τους λαούς τους με τα καρότα της εκμετάλλευσης υποανάπτυκτων χωρών και με τα μαστίγια της αποβλάκωσης και της τρομοκρατίας, διαιωνίζουν την εξουσία τους, όσο όμως τα προαπαιτούμενα καρότα αφθονούν. Αυτή την εξουσία τους, πιο βάρβαρη και με ξετσίπωτο μένος την εξήγαγαν από δημιουργίας του καπιταλισμού στις χώρες που είχαν γίνει οι αιμοδότες τους και τώρα την εξάγουν και στις γείτονες χώρες που μπορεί να αποτελέσουν αύριο το μαύρο πρόβατο στο χάρτη της Ευρώπης, το κακό παράδειγμα για τους υποτελείς αποβλακωμένους των.

Άπαντες οι κλακαδόροι της νέας αγοραίας δημοκρατίας, δείχνουν περιγελώντας τον κ. Μπερλουσκόνι, χλευάζουν μαζί και οι Πρετεντέρηδες αυτόν και αυτούς που χθές εξυμνούσαν. Ο άνετος κύριος Μπερλουσκόνι, εθισμένος σε πειρασμούς περί την δημοκρατία, δοκίμασε να αναζητήσει φίλους και ερείσματα σε άλλους παραλλήλους, έξω από αυτούς που οι αγορές αρέσκονται και ηρεμούν, πέρα από την κάλπικη πλειοψηφία του κόμματός του. Και, Ω ! της υποκρισίας: σκάνδαλα και παρανομίες ανακαλύπτονται εν μια νυκτί, πλειοψηφίες στη βουλή ανατρέπονται. Και ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας φροντίζει να αποκαταστήσει την ηθική της ιταλικής δημοκρατίας, διορίζοντας τον κύριο Πρόντι* νέο πρωθυπουργό. Ασφαλείς πλεύσεις στα ύδατα των αγορών..

Κάλπικες πλειοψηφίες κομμάτων εξουσίας, χωρίς την ψήφο του λαού, χωρίς τη θέληση του λαού, υπήρχαν ανέκαθεν στο πολιτικό μας σκηνικό. Κάλπικοι όμως βουλευτές, Δούρειοι Ίπποι αλλότριων συμφερόντων που δεν διστάζουν να αποκαθηλώσουν εν μιά νυκτί τον ευεργέτη αρχηγό τους εν ονόματι των αρχών και των διακηρύξεων του κόμματός των (χθές), και πάλι, εν ονόματι των συμφερόντων των χορηγών τους (σήμερα), να κουρελιάζουν τη σημαία του κόμματός των, σε μνημονιακούς χρόνους μας προέκυψαν.

Ανεβαίνει ο φαιό-φαιδρος κομμουνιστοφάγος Καρατζαφέρης τα πεζοδρόμια της Ηρώδου Αττικού οσμήν έχων θώκων και ανταμοιβών για τις υπηρεσίες του, πανηγυρίζουν τα υπουργικά ειδώλια στο περιστύλιο της Βουλής, γύφτικα σκεπάρνια με τα παράσημα σήμερα, στα εδώλια της Ιστορίας αύριο. Πανηγυρισμούς ανακούφισης ο Μητσοτάκης και η κόρη του, σωτηρίαν αναμένει ο Κουβέλης από τον Παπαδήμο. Βήμα-βήμα πλησιάζει η νύχτα. Νύχτες κρυστάλλων τα δημοψηφίσματα του Γιωργάκι, η αγωνία του να σωθεί στη φωλιά του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.

       όμως το ΟΧΙ δεν συγχωρούν και θέλουν να τιμωρήσουν, τα ΟΧΙ του λαού.

΄ -------------
* Από κεκτημένη ταχύτητα έγραψα αντί Μόντι, Πρόντι. Ο δεύτερος ήταν στο νού μου γιατί σκανδαλωδώς ο πρόεδρος της ιταλικής δημοκρατίας τον διόρισε ισόβιο γερουσιαστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

επισκέψεις

IP Widget For Website