Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ντου !


«Αν δεν κάνουμε ΄ντου', φυγή προς τα μπρος, δεν θα μπορέσουμε να καθησυχάσουμε τους εαυτούς μας, τις αγορές και τους εταίρους μας» 
Τάδε έφη Μπένυ ο τσάρος. Χρειάζεται ένα ντου για να πάμε σε πρωτογενές πλεόνασμα τον Μάρτιο του 2012, συμπλήρωσε. Ένα ντου και ένας εργαζόμενος σε κάθε σπίτι και λύθηκε το πρόβλημα.
Ποιό πρόβλημα ; Αυτό που  λύνεται τα δύο τελευταία χρόνια κάθε βδομάδα, μετά από κάθε μνημόνιο, αλλά πριν από κάθε δόση, ώ ! του παραδόξου θαύματος, εμφανίζεται ...

Σαν την Ανάπτυξη ή σαν το ευαγές μας μπουρδέλο που όλη τη βδομάδα πέφτει, αλλά κάθε Παρασκευή ανεβαίνει.. για να μας θυμίζει ότι υπάρχουν ακόμα χάνοι και τζογαδόροι στην επικράτεια της μπανανίας μας.

Πράγματι, το ό,τι έχουν πέσει έξω σε κάθε τι μέχρι τώρα είναι γιατί δεν είχε εφευρεθεί το ντου !. Με αυτό το ντου  είναι σίγουρο το θετικό αποτέλεσμα και περιττά τα νέα μέτρα που πήραν χθές και τα οποία, μέχρι προχθές, δεν θα έπαιρναν.

Εγώ λοιπόν δεν είμαι δύσπιστος προς τις ιδέες του Μπένυ. Και επειδή φοβάμαι πώς η τρομερή αυτή ανακάλυψη θα πάει στράφι, όπως πήγε και η πράσινη ανάπτυξη ή η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, προτείνω μερικές ιδέες-μέτρα για να εφαρμοστεί αποτελεσματικά το νέο υπερ-όπλο του Μπένυ.

μέτρο 1: Κάθε πολίτης - χωρίς καμμία εξαίρεση - θα επιτρέπεται πλέον με διάταξη νόμου να μπουκάρει σε κάθε σπίτι, μαγαζί, γραφείο, αυτοκίνητο και να κλέβει από μετρητά μέχρι ό,τι μπορεί να ρευστοποιηθεί. Ακόμα θα μπορεί να αρπάζει τσάντες, πορτοφόλια, να απλώνει τη χερούκλα του στους λωπούς των περαστικών, κ.λπ. Η λεία θα καταγράφεται από ειδικά κέντρα επανδρωμένα από αστυνομικούς και χρεωεισπράκτορες των δανειστών μας και τα μεν μετρητά θα αποδίδονται στον ντου-man σε ποσοστό 50% η δε λοιπή λεία θα εκτιμάται πρώτα από σώμα κλεπτοαποδόχων, θα ρευστοποιείται και τα μετρητά θα κατανέμονται ομοίως. 

Εξαιρέσεις: από τη διάταξη αυτή θα εξαιρούνται τράπεζες, πολυεθνικές εταιρείες, super markets, γραφεία και σπίτια βουλευτών, υπουργών, γενικών γραμματέων υπουργείων, πρωθυπουργών, προέδρων δημοκρατίας (τέως και νύν), ξένες πρεσβείες, σπίτια εφοπλιστών, βιομηχάνων και χρηματιστών, αλλά και άλλων που με προεδρικό διάταγμα θα καθοριστούν.

Τη δραστηριότητα αυτή θα μπορούν να ασκούν και ξένοι υπήκοοι που ζούν ή επισκέπτονται τη χώρα. Το ποσοστό που θα τους αναλογεί θα είναι 30% αντί του 50% και επίσης θα τους χορηγείται άδεια παραμονής στη χώρα.

Με νόμο θα προβλέπεται ότι κάθε υπονόμευση αυτού του λειτουργήματος θα τιμωρείται παραδειγματικά, η αντίσταση  δε κατά των λειτουργών του μέτρου θα θεωρείται αντίσταση κατά της αρχής. Με αυτό το μέτρο εκτός της εξάλειψης του ελείμματος θα εξαλειφθεί και η ανεργία 
  
μέτρο 2: το υπουργείο Οικονομικών να αναρτήσει σε κάθε εφορία, σε κάθε γειτονιά, χωριό ή κωμόπολη αλλά και στο διαδίκτυο πλήρη κατάλογο όσων χρωστάνε στο δημόσιο από 1 μέχρι 200.000 ευρώ. Θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία των οφειλετών - φυσικών και νομικών προσώπων- (διεύθυνση, τηλέφωνο, φωτογραφία). Κάθε πολίτης έλληνας ή ξένος θα μπορεί να κυνηγάει και να βρίσκει τον οφειλέτη και να απαιτεί με κάθε μέσο την είσπραξη του ποσού. Τα μέσα αυτά είναι η απειλή, ο ξυλοδαρμός, η αρπαγή κινητών και ακινήτων του οφειλέτη,  η απαγωγή και τα βασανιστήρια. 
Το ποσοστό κέρδους των φοροκυνηγών θα είναι επίσης 50%. Σε καταδότες θα ορίζεται αμοιβή 10% και το υπόλοιπο θα αποδίδεται στην επιτροπή διαχείρισης δημοσίου χρέους.

μέτρο 3: να ανοίξει το επάγγελμα των μπουρδέλων. Να κατασστεί υποχρεωτική η λειτουργία ενός μπουρδέλου σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πολυκατοικία. Παράλληλα το κράτος να αναλάβει το ρόλο του νταβατζή με νόμο. Να επιτραπεί η είσοδος από οποιαδήποτε χώρα κάθε καλίγραμμης καλλονής έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι προτιμήσεις των πελατών. Οι εισπράξεις δε θα κατανέμονται ομοίως.

Συμπερασματικά και τα τρία μέτρα εκτός της αύξησης των εσόδων του κράτους και τον καθησυχασμό των αγορών, θα εξαλείψουν την ανεργία και το κυριώτερο θα προσιδιάζουν στο μοντέλο ανάπτυξης και διαβίωσης που προσδοκάνε για μας οι αγορές και οι δανειστές μας.

Ντου λοιπόν! (και τους φάγαμε) !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

επισκέψεις

IP Widget For Website