Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Κεφάλι που δεν πληρώνει, κόβεται...


Όταν οι υπήκοοι αρνούνται να πληρώσουν...


Πολλά τούχαν μαζεμένα οι τροϊκανοί και οι τοκογλύφοι του Μπένυ. Τους τον πάσαρε ο Γιωργάκης σαν poulain της κατοχικής του κομισαρίας, αλλά δεν του(ς) βγήκε. Έχει και τα ρουσφέτια του να προωθήσει ο χοντρός. 

Από τα πολλά όμως που τους έχει καμωμένα ο Μπένυ ένα δεν του συγχώρησαν. Το ό,τι άφησε τους υπηκόους του να βγάζουν γλώσσα στην τρόϊκα και στους τοκογλύφους. Να εκστομίζουν ανερυθρίαστα το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 

Ό,τι χειρότερο, ό,τι απεχθέστερο: για τους τραπεζίτες-δανειστές. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι για τους υπηκόους, κάθησε το κόκαλο στο λαιμό για τους τοκογλύφους. 

Για να αποκαλυφθεί που πάνε, που πήγαιναν τόσα χρόνια τα λεφτά. Σε τοκογλύφους, μιζαδόρους, επενδυτές, παπαγάλους άντε και σε κανένα ρουσφετάκι, έτσι για το ξεκάρφωμα. για νάχει να λέει και κάτι η παγκαλική προπαγάνδα. Για να κάνουν έναν λαό συνένοχο, τυπτόμενο, φοβισμένο, αδρανή.

Και τώρα που οι υπήκοοι τυπτόμενοι και μή σήκωσαν κεφάλι, φρύαξε η εσπερία. Και μαζί της τα ντόπια σκύβαλα.

Σήκωσαν κεφάλι λοιπόν οι υπήκοοι και νάσου πρόβλημα με τη δόση, η γνωστή ιστορία, η πασίγνωστη αλητεία κάθε τοκογλύφου. Εκβιασμός, απειλές, τρομοκρατία. Η τρομοκρατία των δόσεων. Ο Μπένυ τα χρειάστηκε, κατέβασε τον "πρωθυπουργό" του από το αεροπλάνο, μάζεψε και τους άλλους κομισάριους και βγήκε το φιρμάνι: 

-κεφάλι που δεν πληρώνει, κόβεται.
-γλώσσα που αυθαδιάζει κόβεται

-"υπουργός" που δεν "αποδίδει" πάει σπίτι του
           ό,τι φρικώδες για κάθε μισθοφόρο.


Δόση 1, δόση 2, ...δόση 6.. και στο τέλος θάνατος
Δόση 1...ν<πληρωμή χρέους+τόκων
   και πληρωμή χρέους+τόκων - Δόση 1..ν = κλέψιμο από τη ζωή μας

όπως θάλεγαν και οι μαθηματικοί.

Το ό,τι δεν βγαίνει ο λογαριασμός τα κοράκια το ξέρουν καλύτερα από εμάς. Το ό,τι δεν έβγαινε ο λογαριασμός οι παπαγάλοι τους το ήξεραν καλύτερα από τον μπάρμπα Χρήστο. Βάλθηκαν όμως να του στενέψουν το μυαλό, να του αφαιρέσουν το σκέπτεσθαι που δίνει ζωή στο μυαλό. Βάλθηκαν να τον πείσουν ότι χρωστάει αυτός, ότι πρέπει να εξοφλήσει μέχρι σεντ το χρέος του, ότι... Και πληρώθηκαν καλά για αυτή τη λοβοτομή.

  ..που , ώ του θαύματος δεν πέτυχε και ο μπάρμπας Χρήστος  άρχισε να ξεφωνίζει δεν σας πληρώνω άλλο.

Και φρύαξε η εσπερία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

επισκέψεις

IP Widget For Website